En Sıcak Konular

Bebek mamasında Frankeştayn geni!

0 0 0000 00:00 tsi
Bebek mamasında Frankeştayn geni! ABD Tarım Bakanlığı bir felakete daha imza attı. Kansas’ta 3 bin dönümlük arazide “insan geni” taşıyan transgenik pirinç ekimi için ön onay verildi. Projenin en korkutucu tarafı, bu pirincin, çocuklara yönelik ürünlerin içinde kullanılac

16 çalışanı bulunan küçücük bir biyoteknoloji (daha doğrusu biyo-tarım) şirketi, insanı dehşete düşüren bir felaketin peşinde. Yıllardır ekim yapmak istediği eyaletlerden çiftçiler, gıda şirketleri ve çevre birlikleri tarafından kovulan Ventria Bioscience, sonunda Kansas topraklarına çengel attı.

ABD Tarım Bakanlığı’ndan nihai izin alınırsa Ventria, içinde iki insan proteini olan transgenik pirinçlerini Nisan veya Mayıs aylarında ekecek. Bu proteinler insanlarda anne sütü, tükürük ve gözyaşında bulunuyor. Tarım Bakanlığı nihai izni vermeden önce 30 Mart 2007 tarihine kadar ABD halkının bu konuda yapacağı şikayetleri değerlendirecek.

Korkunç plan

Ventria şirketi, pirinci öğüterek bir protein elde etmeyi ve bu proteini ilaç niyetine pazarlamayı hedefliyor. Tabi, Ventria, bir uyanıklık yaparak proteini “ilaç” kategorisinde değil de, “tıbbi yiyecek” kategorisinde piyasaya çıkaracak. livescience.com sitesinde verilen bilgiye göre, böylelikle insanlar üzerinde uzun araştırmalar yapmasına, ürününün faydasını ispatlamasına ve en önemlisi, FDA’dan ilaç izni almasına gerek kalmayacak.

Bu planın en korkutucu tarafına gelelim... Ventria, genleriyle oynadığı pirinçlerden elde edeceği proteini, geri kalmış ülkelerde ölüp duran bebekleri kurtarmak için kullanacakmış! Bebeklere ishal ilacı yapacakmış!

Sizi biraz daha korkutalım... Bu proteini bebek mamalarında da kullanmayı planlıyorlar. Hemen hatırlatalım, ABD’de bebek mamalarının paketlerinde transgenik malzeme içerdiğine dair bir beyanda bulunma zorunluluğu yok! Yani, Amerikan bebeleri veya Amerika’dan gelme mamaları yiyen dünya bebeleri önümüzdeki seneden itibaren, anne babaları fark etmeden “insan geni” yiyebilirler.

www.iyibilgi.com



Bu haber 310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,785 µs