En Sıcak Konular

İnternette satanizm ve eş değiştirme

0 0 0000 00:00 tsi
İnternette satanizm ve eş değiştirme İçişleri Bakanlığı'nın internet raporu tüyler ürpertici: "Satanizm ve eş değiştirme gibi sapkın faaliyetler, özellikle internet sohbet odalarını yoğun ve organize şekilde kullanmaktadır."

İnternette sapkınlığa dikkat raporu yayınlandı. "Eş Değiştirme" İçişleri Bakanlığı'nın resmi raporuna girdi. Raporda, internette "kara deliklerin" endişe verici olduğu belirtildi ve "Satanizm ve eş değiştirme gibi sapkın faaliyetler, özellikle internet sohbet odalarını yoğun ve organize şekilde kullanmaktadır" denildi.

İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi (AREM) tarafından, internetin bilinçsiz kullanımının özellikle çocuk ve gençler üzerindeki etkilerinin araştırıldığı, "İnternet" başlıklı 150 sayfalık rapor hazırlandı.

İnternetin, kumar ve bahis oyunlarına alıştırma, uyuşturucu satışı ve bu maddeleri kullanmaya alıştırma gibi pek çok zararlı faaliyeti hızlı bir şekilde yaygınlaştırdığı vurgulanan raporda, "internetin karanlık yüzü olarak gösterilen bu durumun endişe verici boyutlara ulaştığı" belirtildi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da, rapor yazdığı önsözde, "İnternetin bilinçsiz kullanımının, özellikle çocuk ve gençler üzerinde zararlı etkileri olduğunu, bazı fiziksel, sosyal, ve psikolojik sorunlara yol açtığı bilinmektedir. Bu nedenle ülkenin geleceği adına, gençleri iyi eğitmek, ailesine, toplumuna, milli değerlerine ve devletine bağlı birer birey olarak yetiştirmek, büyük önem arz etmektedir" dedi.

sabah



Bu haber 319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,332 µs