En Sıcak Konular

Perinçek: Yargılanan Atatürk'tür

0 0 0000 00:00 tsi
Perinçek: Yargılanan Atatürk'tür Sözde Ermeni soykırımının "emperyalist bir yalan olduğunu" söylediği için Lozan'da yargılanan İP lideri Perinçek'in güvendiği bir arşiv var. Ama sanılanın aksine bu, Türk ya da Osmanlı arşivleri değil!

Lozan'daki duruşma çıkışında bir basın açıklaması yapan Perinçek şunları söyledi:

 "12 saat sürdü. Perşembe ve Cuma günü de devam edecek. Şunu belirtmek istiyorum milletimize; zayıf tarafımız Avrupa Birliği'nin almış olduğu kararlar. Biliyorsunuz Avrupa Birliği'nin bir çok kararı var. Türkler Ermenilere karşı soykırım uyguladılar.

Öte yandan Batı'da Fransa, İngiltere 1. Dünya Savaşı tarafıydı. Bir takım tarihçiler, o ülkelerin tarihçileri olarak bu malzemeyi ürettiler ve onu işliyorlar. Kuvvetli tarafımız ise Rus arşivleri. Savcı olayı anladı. Gelenlere sürekli Rus arşivlerini bilip bilmediklerini sordu. Ermeni tanıklara Rus arşivleri soruldu. Ermeni tarafından birisi Rus arşivlerini bildiğini ve hakim olduğunu söyledi. 'Madem arşivleri biliyorsun, Rus Arşivlerinin de içeriğini biliyor musun?' diye bir soru yöneltti savcı. Biz 100 Rus arşivi sunduk mahkemeye ve bu yüz bölgede Çarlık Mahkemeleri'nin kararları var.

Ermenilerin 26 Türk kadınına tecavüz ederek öldürüldüğüne dair belgeler var. Rus arşivlerinin ortaya çıkması dünya için de büyük bir olay. Çünkü hiç konuşulmayan ve değerlendirilmeyen arşivler. Bizim diğer bir üstünlüğümüz karşı taraf hep bizi eleştiriyor, Türklerin soykırım yaptığından bahsediyor ama 1. Dünya Savaşı'nda emperyalistlere alet olmaları gibi konularda kabulleri yok. Haklı olan taraf, vatan savunması yapan Türkiye'dir. Bu tezi ve doğruyu savunuyoruz.

Savaş içinde bizim yöneticilerimizle beraber Talat Paşa hükümeti sorumlu olmamakla birlikte karşılıklı soykırımlar yaşandığını ve Rus orduları içerisinde savaşan ve Türk ordusunu arkadan vurup köylerde çeşitli şiddet hareketlerine girişen Ermenilere karşı biriken kin dolayısıyla bazı karşı intikam hareketlerinin olduğunu söylüyoruz. Biz haklı ile haksızı ortaya koyan bir konumdayız. Bu bakımdan daha güçlüyüz. Şu anda bu durumu daha iyi anlıyorum. Biz Türkiye olarak büyük bir ön yargı ile karşı karşıyayız. Şimdiye kadar olan hükümetlerimiz AB kararlarının hiçbirine karşı çıkmamıştır. Boynu eğik olmuştur. Ama şimdi tüm İsviçre bunu konuşuyor.

İsviçre gazetelerinde aleyhimize yazılar yazılmaya başladı. Vicdanlı en son tanık olan Profesör Norman Stone benim hakkımda bu dava kararı başlayınca Divelt Bohoy Gazetesi'nde bir yazı yazıyor ve başlıkta da "Bir Soykırım Yoktur" diyor. Perinçek bu insanların satılmamış ve tarafsız olduğunu savunuyor" Ermeni tarafı bizi bizle vurmaya çalışıyor. Ermeni taraflarının ağzında sürekli Taner Akçam vardı. Öğrendim ki Tamer Akçam burada büyük bir tarihçi olmuş. Yani büyük hainleri büyük tarihçi yapıyorlar ve ben de bunları satılık tarihçiler olarak nitelendirdim.

Savcı, Norman Stone'a 'Tarihçiler bu konu üzerinde dünya da ne düşünüyor?', dedi ve Norman Stone'da karşılık olarak 'Rus arşivleri dedi. İngiliz arşivleri de taraf arşivlerdir.' Talat Paşa'nın o zamandaki Amerikan büyük elçisinin yanına giderek 'Ermenileri Keseceğiz' demesi kadar saçma bir varsayım yoktur. En son olarak bir Ermeni araştırmacı 'Kaç Ermeni kesildi?' gibi sorular soruyordu. Ben de Ermeni araştırmacıya 'Ermeni kaynaklarına göre Ermenistan ve Osmanlı sınırları içerisinde kaç Türk öldürüldü?' diye bir yönelttim. Ermeni tarihçi ikna edici bir cevap veremeyerek, kekelemeye başladı. Ermeni tarihçi Lalaya'nın kitabını çıkarttım ve bakın burada ne diyor.

1918-1919 yılları arasında Ermenistan'da, yani Osmanlı sınırları dışında sırf 200 bin Türk katledilmiştir. Türklerin yüzde 77'sini, Kürtlerin de yüzde 98'ine soykırım uyguluyorlar.Yargıç ve savcı bizim getirdiğimiz Rus arşivlerini Ermeni tarafına göstermeye başladı. Biz güçlüyüz, çünkü Rus arşivleri Rus Askeri Mahkemeleri'ne dayalı.Çarlık Mahkemeleri'nde çeşitli Ermeni askerlerinin çeteleri yargılanmış. Alman ve Rus generaller, Türk ordusunu övüyorlar. 'Türk ordusu savaşta öldürür, vurur, fakat bir yeri aldığında oraya barış getirir ve şiddet uygulamaz gibi yorumlamalar yapıyorlar.

Hatta bir Rus General, Türk ordusuyla savaşırız, birbirimizi öldürürüz, vururuz fakat bir yeri aldığımız zaman orada barışı sağlarız. Ama Ermeniler de böyle bir gelenek yok. Çünkü devlet değiller. Ermeniler, Türk ordusunu gördüklerinde kaçıyorlardı. Biz Ermenileri savaştıramıyorduk. Türk ordusunu gördüklerinde kaçıyorlardı. Ama köylere baskınlar yapıp silahsız insanlara gaddarca şiddet uyguluyorlardı.' açıklamalarında bulundu..

Perinçek Atatürk'le ilgili konuşmasında, "Şu mahkemede Türk devrimi yargılanmaktadır. Ermeni tarafından gelenler, Mustafa Kemal Atatürk, Talat Paşa ve bugünkülere özellikle de Mustafa Kemal Atatürk'e savaş suçlusu diyorlar" dedi.

haber7



Bu haber 289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,964 µs