En Sıcak Konular

Reklamın yeni yıldızı internet

0 0 0000 00:00 tsi
Reklamın yeni yıldızı internet Son yıllarda reklamverenlerin tercih ettiği yeni bir mecra var: İnternet. Bütün sektörün üzerinde bir oranla büyüyen internet reklam pastası 20 milyon dolarlık hacme ulaştı.

Geçen yıl yüzde 20 büyüyen Türk reklam sektörü 3.6 milyar YTL büyüklüğe ulaştı. Pastadan en büyük payı 1.4 milyar YTL ile televizyonlar aldı, internet reklamcılığı patlama yaptı.

2006 yılında yüzde 20 büyüyerek 3.6 milyar YTL'lik bir pazara ulaşan Türk reklam sektöründe aslan payı televizyonların oldu. Geçtiğimiz yıl reklam pastasından televizyonlar 1.4 milyar YTL pay kaparken, gazeteler 914, dergiler 106, radyolar 101, sinemalar ise 33 milyon YTL pay aldı. Prodüksiyon ve servis gibi mecra dışı kalemler ise 919 milyon YTL büyüklüğe ulaşırken, tüm sektörün üzerinde bir oranla yüzde 30 büyüme gösteren internet reklam pazarı ise 20 milyon dolarlık büyüklüğe ulaştı.

İnternet reklamcılığı yükseliyor

Televizyonların ardından gazetelerin 914, dergilerin 106, radyoların ise 101 milyon YTL'lik gelirle reklam pastasından en büyük payı alan mecralar olduğunu ifade eden Topçuoğlu, sektörün çok üzerinde bir oranla büyüyen internet ve açıkhava reklamcılıklarının da önümüzdeki yıllarda önemli mecralar haline geleceğini söyledi.

Topçuoğlu, "2006'da yüzde 30 büyüyen internet reklamcılığı 20 milyon dolarlık bir pazara ulaştı." diye konuştu. Türkiye ile benzer GSMH'ye sahip ülkelerde 50-55 dolar civarında olan kişi başı reklam harcamasının Türkiye'de 18-20 dolar olduğunu belirten Topçuoğlu, "Türk reklam pazarı bu özelliği ile bugünkünün 3 katı potansiyel barındırıyor" dedi.

Referans



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs