En Sıcak Konular

BDP'li Demirtaş: AKP ile dayanışma derneği değiliz

14 Mart 2010 17:29 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İzmir İl Başkanlığı'nın olağanüstü kongresine katılan eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, hükümetin açılım politikasını sert ifadelerle eleştirdi.

AK Parti'nin açılım politikasının fotoğrafının, tutuklanan belediye başkanları olduğunu iddia eden Demirtaş; barışı, özgürlüğü, demokrasiyi getirmek için mücadele verdiklerini ileri sürdü. Demirtaş, ''Bunlar çözümde muhatap mı arıyor, yoksa koltuk değneği mi arıyor onu anlamak istiyoruz'' dedi. Kongrede, ayrıca, 'Avrupa elini Roj Tv'den çek' yazılı Türkçe ve ingilizce pankart asıldı.

Fuar Göl Gazisonu'nda düzenlenen BDP İzmir 1. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Demirtaş, terör örgütü elebaşı lehine atılan sloganlar eşliğinde kürsüye çıktı. Konuşmasında, halka, demokrasiye inananların BDP'de bir araya geldiğini, özgürlük ve demokrasi istediklerini ileri süren Demirtaş, "Kürtler dillerini konuşmak, kültürünü özgürce yaşamak istiyor. Bunu engellemek isteyenler tarih önünde hesap verecek. Bir zamanlar HADEP'in kelebeği vardı, narin olsun, kimseyi incitmesin istedik ama kıydılar. Sonra DEHAP'ın meşalesi vardı bütün ülkeyi aydınlatsın istedik, söndürdüler. DTP'nin kırmızı gülü vardı, bütün ülke gül koksun istedik, gülümüze de kıydılar. Şimdi öyle bir sembolümüz var ki kafasını kesseniz, yaksanız, parçalasanız da meşe ağacının kökleri toprakta olduktan sonra hiçbir güç o meşe ağacını bitiremeyecek. Bizim meşe ağacımızın kökleri halkın içindedir. Biz kararımızı çoktan verdik, bu ülkeye barışı da demokrasiyi de özgürlüğü de getireceğiz" dedi.

BDP'nin, halkın özgür iradesini temsil eden, güçlü bir parti olduğunu savunan Demirtaş, "Partimiz AKP ile dayanışma, AKP'yi destekleme derneği değil, aman ha karıştırmayın, partimiz özgür halk iradesinin temsilcisi olarak muhataptır. Siz kendinize yandaş arıyorsanız, başka yerde arayın.'' diye konuştu.

Türkiye'ye barış ve özgürlük getirmek amacıyla mücadele ettiklerini ileri süren Demirtaş, "BDP barış ve özgürlük getirmek istiyor. Darbelerle yönetilen Türkiye'de 80 yılın hesabı Türk toplumuna verilmeli ve Kürt halkından özür dilenmelidir. Türkiye'de bugün açılım kavramı tedirginliğe yol açmıştır. Başbakan Erdoğan, Romanlarla açılım konusunu bugün görüşüyor. Şimdi Aleviler de 'AK Parti' bize açılım uygular mı diye merak ve tedirginlik içinde. İşte Başbakan Erdoğan'ın açılım politikası, BDP'li belediye başkanlarımız ve parti üyelerimizin tutuklanma fotoğraflarıdır. AK Parti'nin akıl hocalarına bir kez daha sesleniyorum. Tarihte feleğin türlü çemberlerinden geçen bu halkın kelepçeleri kırılacaktır. 25 yıl sıkıyönetimle idare ettiğiniz bir millet var. Ancak artık Ayağa kalkmış bir millet vardır." şeklinde konuştu.

Hükümete açık davet sunan Başkan Demirtaş; "Sizin teslim olma zamanınızdır. Bu saatten sonra hükümet atacağı her adımda halkın desteğini almalıdır. Ya bu meşe ağacının gölgesinden yararlanın ya da tercihinizi kendiniz yapın." ifadelerini kullandı. BDP İzmir İl Olağanüstü Kongresi'nde, tek listede il başkanlığında eş başkanlık görevi için iki isim Yusuf Kaya ve Mukaddes Kubilay yer alıyor. Partililer daha sonra oy kullandı.

cha



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,837 µs