En Sıcak Konular

MHP'li Durmuş: 'SGK vergi kaçırıyor'

14 Mart 2010 16:43 tsi
Sağlık eski Bakanı MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nın vergi kaçırdığını iddia etti. Durmuş tam gün yasasına karşıymış gibi duran Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Gencay Gürsoy'un da el altından yasaya destek ver

'14 Mart Tıp Bayramı' dolayısıyla İzmirli doktorlara hitap eden MHP'li Durmuş, devlet hastaneleri ve üniversitelerden 8 lira, sağlık ocaklarından 2 lira ve özel hastanelerden 15 lira olarak kesilen muayene masraflarının karşılığında makbuz kesilmediğini belirtti.

Osman Durmuş, "Bu muayene ücretlerini hastanelerden kestirseler makbuz verecekler. Ancak ezcanede kestiriyorlar ve kesilen para karşılığı vatandaşa makbuz verilmiyor. Burada kamu görevlisi olmayan eczacı kullanılıyor. Para kayıtsız olarak SGK'ya giriyor ve kayıtsız harcama yapılıyor. Hırsız hırsızlığını kamufle etmek için eczacıyı aracı yapıyor. Makbuzsuz, denetimsiz bir para kasaya giriyor ve nasıl harcandığı bilinmiyor." diye konuştu. Durmuş hatta Samsun ili Terme ilçesinde bir ezcacının para karşılığı vergi makbuzu kestiği için SGK ile ilişkisinin kesildiğini belirtti.

Tam gün yasası ile ilgili olarak da konuşan Osman Durmuş, tam gün yasasının amacının kısmi statüdeki hekimlerin mesaisinden istifade ederek hastaların daha fazla doktor imkanına kavuşturulması olduğunu savundu. Halkın da bu şekilde anladığı uygulamanın gerek kamu, gerekse eğitim hastanelerinde sabah 8.00 akşam 16.00 arasında kısmi statü, sabah 8.00 aktşam 17.00 arasında da tam gün anlamına geldiğini belirterek, uygulama ile 1 saat kazanılacağını dolayısıyla 630 bin saatlik ek çalışmanın daha fazla vatandaşa ek zaman temini sağlayacağını anlattı.

Durmuş, "Biz de CHP'de bunu destekliyordu. Ama böyle olmadı. Bütün mesailer saat 16'ya çekildi. 630 bin saat kazanç temin edilecekken, bütün mesailer saat 16.00'ya çekilince 1 milyon 840 bin saat kayboldu. Tam gün muayenede vergi verip stopaj ödemek ve iki eleman çalıştırıp vergi veren bir adamı devletin sırtına ek yük yüklemek ve arkasındanda o istenen bir saat fazla mesaiiyi almamak şekline dönüştü. Bundan sdolayıda fazla ücret vermek durumuna geldi. 100 bin yeni hekime ihtiyaç var diyorsunuz. Ama saat 16'dan sonra muayeneyi yasaklatıyorsunuz." dedi.

Konuyu Anayasa mahkemesine götürme hususunda ana muhalefetin doğal hakkı bulunduğunu ancak kendilerinin 110 milletvekilinin imzasına ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Durmuş, ana muhalefet partisinin iptal için Anayasa Mahkemesi'ne müracaat etmesi durumunda kendilerine destek vereceklerini söyledi. Durmuş "Bizim MHP olarak görüşümüz şudur. Hasta ister özelde, ister kamuda muayene olsun SGK o hasta için ödediği kadarını ödemelidir. Aradaki farkı hasta ödememelidir." şeklinde konuştu.

Osman Durmuş, tam gün yasasının çıkışında Türk Tabibler Birliği (TTB) Başkanı Gencay Gürsoy'un muvazalı davrandığını ve alttan gelen baskılar nedeniyle karşı çıkıyor gibi gözüküp el altından desteklediğini de sözlerine ekledi.

cha



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,111 µs