En Sıcak Konular

Turhan Selçuk toprağa verildi

14 Mart 2010 15:29 tsi
İstanbul'da 88 yaşında vefat eden karikatürist Turhan Selçuk'un cenazesi, vasiyeti üzerine, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde toprağa verildi.

Turhan Selçuk için öğle saatlerinde ilçedeki Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Selçuk'un Türk bayrağına sarılı cenazesi başında yapılan törene Selçuk'un eşi Nurhan ve kızı Aslı ile yakınlarının yanı sıra Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, eski turizm ve tanıtma bakanı Alev Coşkun, Milli Güvenlik Kurulu Eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılıç, eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ve DSP Kadın Kolları Yönetimi, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Ara, Osman Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, 2005 yılında Turhan Selçuk'u Hacıbektaş'a davet ettiğinde Turan Selçuk adına Hacıbektaş etkinliklerinde sergi düzenlediklerini, o sergideki kendilerine hediye edilen 35 karikatürünü Selçuk'un defnedileceği Çilehane bölgesine yapmayı planladıkları İnsanlık Müzesi'nde sergileyeceklerini söyledi.

Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker de Selçuk'un bugüne kadar çizdiklerinden en ufak ödün vermediğini ifade etti.

''Onu uzun uzun anlatmaya yüreğim el vermiyor'' diyen Peker, Selçuk'u Hacıbektaş'ın can dostlarına ve pirlerine emanet ettiklerini, can dostları ve pirlerin ona layığıyla sahip çıkacaklarından şüpheleri olmadığını kaydetti.

Alev Coşkun da Selçuk'un bugünün Türkiye'sinin zor koşullarında hala düşündüren, eğiten, yönlendiren karikatürlerini yapmakta olduğuna dikkati çekerek, ''Selçuk'un geçen gün yayınladığı bir karikatür hiçbir zaman beynimin köşesinden çıkmayacak. Bir insan 'sus' işareti yapıyordu. Altında ise 'Sus demokrasi var' diyordu'' dedi.

Onun aydınlanmayı, Mustafa Kemal'i, Atatürk düşüncesini bildiğini kaydeden Coşkun, incinsen de incitme felsefesini de bildiğini ifade etti.

Selçuk'un cenazesi, törenin ardından, ilçedeki Mahsuni Şerif'in mezarı ile Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre'nin heykellerinin bulunduğu Çilehane bölgesine götürüldü.

Cenaze, Çilehane bölgesinde, Alevi geleneklerine göre ''hak meydanı görevinin yerine getirilmesi, canın sırlanması, toprağa verilmesi'' töreni yapıldıktan sonra toprağa verildi.

aa



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,028 µs