En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu neye uğradığını şaşırdı

14 Mart 2010 14:38 tsi
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Muş'taki temasları sırasında protestolarla karşılaştı. CHP'li bir başkan da ilgisizlikten şikayet ederek partisinden istifa etti.

Muş'a dün gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Varto'da esnafı gezerken bir gurup tarafından yuhalandı. Yuhalamaya tepki gösteren il yönetimine "Sakin olun bunlar siyasetin gereklilikleridir." dedi. Kılıçdaroğlu, Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Varto Cemevi'ndeki halk toplantısında ise 'Dersim' protestosu ile karşılaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muş ziyareti ayrıca bir CHP'li başkanın ziyaretiyle çakıştı. Korkut ilçesine bağlı Karakale beldesinin CHP'li belediye başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muş'ta basın toplantısı düzenleyeceği gün istifa etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısından hemen önce basın mensupları ile bir araya gelen Karakale Belde Belediye Başkanı Zeki Taygar, istifa gerekçesini ilgisizliğe bağladı. Seçimi kazandıktan sonra tek başına heraket ettiğini, bugüne kadar hiçbir CHP'li yetkilinin tebrik bile etmediğini anlatan Başkan Taygar, "Ben CHP'den istifa ettim. Bundan sonra bağımsız yoluma devam edeceğim. Artık halkım hayvanlarla aynı yerden su içmesin." diye konuştu.

Bugün Zümrüt Otel'de basın toplantısı düzenleyen Kemal Kılıçdaroğlu ise gündemle ilgili soruları cevapladı. CHP'li Ersin'in gizli tanıkla görüşmesini doğal karşılayan Kılıçdaroğlu, Munzur'a para teklif edildiği yönündeki iddiaların ispatlanmasını istedi. Kılıçdaroğlu, "Benim bildiğim kadarıyla bazı medya mensuplarının iddia ettiği gibi 80 bin doları falan yok. Mütevazi bir hayatı var. "dedi. Ahmet Ersin'e yargı yolunu gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Ersin sıradan bir milletvekili değildir. O İnsan Hakları Komisyonu üyesi. Ne yapacak. İnsan hakları ile ilgilenmeyecek mi? Ben Ersin'in yerinde olsam '80 bin dolar falan para ödedi' diyen basını kesinlikle mahkemeye veririm. İspat etmeleri gerekir" şeklinde konuştu.

Parti yönetiminin değişimi ile ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Değişim hayatın gereklerinden birisidir. Dolayısıyla kongreler, kurultaylar bir değişim için yapılır. Bizim partimizde de böyle bir talep var. Sayın Genel Başkanımız yaptığı açıklamada bu talebi dile getirmiştir. Gerek partinin tabanında, gerek yurttaşlarda, gerek CHP'ye sempati duyan çevrelerde bu sevinçle karşılanmıştır."

Anayasa değişikliğini de değerlendiren Kılçdaroğlu, "Anayasa değişiklikleri bir toplumsal uzlaşma süreci içinde hazırlanır yapılır ve değiştirilir. Bu parlamentonun bu yapıyla, bu anlayışla anayasa değişikliğini yapması doğru değildir. Bununla ilgili randevu talebini genel merkezimize iletirler, genel merkezimizin yetkili organları bu konuda konuşur ve düşüncelerini açıklarlar." diye konuştu.

cihan



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs