En Sıcak Konular

CHP'nin yargıya müdahale kronolojisi

14 Mart 2010 14:13 tsi
Gizli tanık operasyonunu yürüten CHP'li Ahmet Ersin'in Şemdinli'de de benzer bir rol üstlendiği ortaya çıktı. Erzincan'da yargıya müdahale CHP'nin bu yargıya ilk müdahalesi değil:

7 Mart 2006: CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Şemdinli iddianamesi yorumu: "TSK'ya darbe girişimi."

21 Mart 2008: Baykal'ın Ergenekon soruşturmasına ilk tepkisi: "AK Parti, kendi derin devletini inşa ediyor."

4 Temmuz 2008: CHP lideri giderek sertleşti: "Bunlar deli saçması, Aziz Nesin'lik hikâye. Abuk sabuk işler. Geri zekâlılar bile inanmaz."

12 Temmuz 2008: Avukatlığını ilan etti: "Her mağdurun avukatı olmaktan şeref duyarım."

22 Temmuz 2008: Baykal, iddianameyi de hedef aldı: "Fesatla fitneyle dava kurulmaz. İddianame safsataya dayanmaz, efsaneye dayanmaz."

22 Aralık 2009: Silivri`deki mahkeme salonu CHP'li milletvekillerinin akınına uğradı. Sayısı 11'i bulan vekiller, duruşmaları sanık avukatlarının oturduğu sıralardan takip etti. Savcı, milletvekillerinin devlet aleyhine işlenen suçlarda taraf olamayacağını vurgulayarak, kanuna göre adı geçen kişilerin milletvekilliklerinin düşürülebileceğini ifade etti.

18 Şubat 2010: CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ve Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i cezaevinde ziyaret etti.

19 Şubat: CHP'li Ersin'in üç gizli tanıkla Erzincan Eriza Otel'de görüştüğü iddia edildi. Ersin, bu iddiayı yalanladı.

20 Şubat: Baykal, Bolu'da İlhan Cihaner'in tutuklanmasına neden olan delillerin uydurma olduğunu savundu.

23 Şubat: Gizli tanık Munzur, cumhuriyet savcısına verdiği ifadede, Jandarma ekiplerinin can güvenliği olmadığı gerekçesiyle kendisini bir gün misafir ettiklerini, ertesi gün CHP'li milletvekilleriyle görüştürdüğünü anlattı.

25 Şubat: Ersin, gizli tanık Munzur'la görüştüğünü itiraf etti. Kahvaltıda yanına gelen biriyle görüştüğünü fakat konuştuğu kişinin gizli tanık olduğunu sonradan öğrendiğini savundu. Ersin, Erzincan soruşturmasıyla ilgili olan gizli CD'nin ise Meclis'teki odasına posta yoluyla geldiğini söyledi.

2 Mart: Baykal, grup toplantısında yargı kararını hiçe saydı: "Başsavcı, cumhuriyet kanunlarını uyguladığı için tutuklandı."

9 Mart: Erzincan iddianamesinin ek klasörleri, konuya ışık tuttu. Buna göre gizli tanık Fırat, savcıya verdiği ifadede Ahmet Ersin'le aracılar vasıtasıyla buluşturulmak istendiğini söyledi. Paradise Pastanesi sahibi E.E., gizli tanık Fırat'a ifadelerini değiştirmeleri karşılığında 80 bin lira teklif etmiş. Ayrıca, 'Sizi milletvekili Ahmet Ersin'le görüştüreceğim, o da sizi Yargıtay'daki en büyük hakimlerle görüştürecek' vaadinde bulunmuş.

11 Mart: CHP'li Ersin'in gizli tanık Munzur'la Erzincan Eriza Otel'de yaptığı görüşmenin görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde, Ersin'in görüşmeye elinde bir çantayla geldiği, daha sonra çantayı Paradise Pastaneleri sahibi E.E.'nin alıp dışarıya çıktığı, Munzur'un da onu takip ettiği belirlendi.

12 Mart: Ersin, gizli tanıkla yaptığı görüşmenin basında çıkması üzerine, görüştüğü kişinin gizli tanık olduğunu bilmediğini, sadece ailevi meseleleri konuştuklarını ileri sürdü. Yanındaki çantada ise pijamasının olduğunu öne sürdü.

zaman

 



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,379 µs