En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu’na belgeyi kim sızdırdı ?

14 Mart 2010 12:06 tsi
Kılıçdaroğlu’na belgeyi kim sızdırdı ?
Savcı Şanal, arama kararını Kılıçdaroğlu’na sızdıran görevlinin bulunup kimlik bilgilerinin başsavcılığa gönderilmesini istedi.

Erzincan iddianamesinin eklerinde yer alan bir belgeye göre, Erzincan Merkez Komutanlığı’na resmi bir yazı gönderen Savcı Şanal, arama kararını Kılıçdaroğlu’na sızdıran görevlinin bulunup kimlik bilgilerinin başsavcılığa gönderilmesini istedi.

‘İvedi bilgi verin’

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Aralık 2009 günü TBMM’de yaptığı basın toplantısında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen bir arama kararını basın mensuplarına dağıtmış ve kararda boş bırakılan isim ve adres kısmına istenilen kişinin koyulabileceğini belirtmişti. Hamiline çeke benzettiği kararın ilgili yasa hükmünü ihlal ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin Adalet Bakanı ve Başbakan’dan açıklama beklediklerini kaydetmişti.

Kılıçdaroğlu’nun beklediği cevap 1 gün sonra Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş’tan gelmişti. Arama kararının boş ve dolu örneklerini basına dağıtan Kuş, hâkim tarafından verilen arama kararının usul ve kanuna uygun olduğunu söyleyerek, soruşturmanın gizliliği nedeniyle böyle bir uygulamaya gidildiğini belirtmişti.

Kamuoyunda tartışma yaratan bu durumun Savcı Osman Şanal tarafından da soruşturma konusu edildiği Erzincan’daki Ergenekon soruşturmasına yönelik hazırlanan iddianamenin ekleriyle ortaya çıktı. İddianamenin eklerinde yer alan bir belgeye göre, Kılıçdaroğlu’nun basın açıklamasından 2 gün sonra Erzincan Merkez Komutanlığı’na bir yazı yazan Savcı Şanal, yazıyı sızdıran kişilerin bulunmasını istedi.

Arama ve el koyma kararının uygulanması için Erzincan Askerlik Şubesi’ne faks çekildiğini ifade eden Şanal, “bu mahkeme kararının Kılıçdaroğlu’nun eline geçtiğini, milletvekilinin de karar aslını araştırmadan sanki mahkemenin boş karar imza attığı yönünde” basına açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

“Kararın milletvekiline ve/veya başka birime hangi görevlinin ulaştırdığının önemle araştırılması”nı talep eden Savcı Şanal, bu görevlinin hakkında yasal işlem yapılacağını belirterek, Merkez Komutanlığı’ndan ivedi olarak görevlinin açık kimlik bilgilerini istedi.

milliyet



Bu haber 1,001 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    21,756 µs