'U' dönüşü... | " /> 'U' dönüşü... | "/>

En Sıcak Konular

CHP'li Ersin'in 'U' dönüşü...

14 Mart 2010 10:18 tsi
CHP'li Ersin'in 'U' dönüşü... 

Erzincan soruşturmasının gizli tanığı ‘Munzur’la görüşen CHP’li Ersin, Şemdinli davasında da iş komutanlara uzanınca ‘u’ dönüşü yapmıştı.

3’üncü Ordu Komutanı Saldıray Berk'in 1 numaralı sanık konumunda olduğu Erzincan soruşturmasının tutuklu subaylarını askeri cezaevinde ziyaret ettiği, tutuklu Başsavcı İlhan Cihaner ile görüşerek yargıya baskı yaptığı ileri sürülen CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in geçmişte de benzer roller üstlendiği ortaya çıktı.

Meclis tutanaklarına göre; Şemdinli olaylarını incelemek üzeri kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyesi olan Ersin, olaylar dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve bazı üst düzey komutanlara dayanınca keskin bir dönüş yapıyor. Başlangıçta olayların üzerine gidilmesini isteyen Ersin, daha sonra, kendisinin önerdiği komisyonun lağvedilmesini, savcının da görevden alınmasını istiyor.

PAŞALAR KAYDA GEÇİNCE..

7 Aralık 2005’te AK Partili Musa Sıvacıoğlu başkanlığında kurulan komisyon birçok kişi ile görüşüyor. Özellikle CHP'li üyelerin ortaya koyduğu performans sayesinde son derece uyumlu bir çalışma ortaya çıkıyor. Ancak Büyükanıt ve İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Mehmet Çörten'in ismi tutanaklara geçip, bu bilgiler Van Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın talebi üzerine mahkemeye gönderilince durum değişiyor. CHP'liler, tavır değiştirerek, bilgi ve belgeleri kamuoyuna sızdırıyor. 8 Mart 2006 günü Sıvacıoğlu toplantıda yaşanan tartışmalar şöyle: n Ahmet Ersin: Ya, bugün yaşadığımız sıkıntı savcılığın yazdığı iddianameden kaynaklanmadı mı? n Hüsrev Kutlu: Gerginlik sizin konuşmanızdan kaynaklandı ama...

SAVCI İDDİANAMEYE KOYDU

Ersin: ...Komisyon Başkanlığı'ndan istifanızı bekliyorum. Bu tutanakları gönderiyorsunuz savcıya, savcı da bunu iddianamesine konu edip Türkiye'yi birbirine katıyor.

Başkan: Ben sizin o söylediklerinize cevap vereyim. 182 yazışma yapmışız.

Ayhan Sefer Üstün: ...Ama, sanki, olay orada ilgili komutanla hemen bir iddianame derc edilmiş, onu sanık yapmış gibi lanse edildi ve maalesef, bu işi de en fazla sayın Ahmet Ersin yaptı.

Ersin: Neyi, bir daha söyler misiniz, duyamadım?

Üstün: Efendim siz yaptınız... Kriz çıkarmaya çalıştınız. Bir komisyonun üyesi olduğu halde, siz hemen herkesi akladınız pakladınız; sanki bir komplo varmış gibi.

EKRAN EKRAN GEZDİNİZ

Ersin: Neyi neyi?

Üstün: Komutanla ilgili sözleri... Televizyon televizyon gezdiniz...

Ersin: Ben gezmedim, bana geldiler.

Üstün: Siz, komisyon üyesisiniz; sizin, yani rey bulunacak şekilde beyanda bulunmanız...

ERSİN'İN GİZLİ TANIKLA GÖRÜŞMESİ YASA İHLALİ

Erzincan soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Hamit Sekman, CHP'li Ahmet Ersin'in gizli tanıklarla görüşmesinin yasaya aykırı olduğunu söyledi. Dava sürecine siyasi bir boyut kazandırılmasının yanlış olduğunu kaydeden Sekman şunları söyledi:

"Bizim tasvip etmemiz mümkün değildir. Zaten bizim hukuki sürece de sekte vurmuştur. Herkes siyaseti gider Ankara'da yapar, bir yargı sürecine girmişiz, bu süreçte bazı siyasi polemiklerle müdahale edilmesi kadar yanlış bir şey yoktur. Yargı bağımsızdır. Bunun sonucunu beklemek zorundayız. Ben son derece üzülerek izledim o süreci. Keşke olmasaydı. Siyasetin bu kadar, bir partinin bu kadar bu konuya içli dışlı yaklaşması son derece kaygı vericidir, doğru bulmuyoruz. Bu süreci Ersin'le de görüştük, insan hakları açısından adil yargılanma açısından izlememiz gerekir. Hukuki zemini koruyarak.

Ama siyasi yönü ağır bastı, farklı bir boyut kazandırılmaya çalışıldı. Bu son derece üzücü bir durum. Gizli tanıklarla görüşülmesi yanlıştır. Yani yasaya aykırı zaten, yasa ihlalidir. Bir de müvekkilime fayda vermesi gereken sürece de zarar vermiştir. Böyle bir süreci kabullenmemiz doğru değildir. Erzincan'da bu tür şeylerden kaçınmak lazım. Siyaset yapılacaksa Ankara'da yapılsın."

DÖNEMİN TANIKLARI ANLATIYOR

Şemdinli Komisyonu Başkanı Musa Sıvacıoğlu, CHP'li üyelerin başka hararetle araştırılmasını istediği Şemdinli olaylarıyla ilgili bazı belgelerin mahkemeye gönderilmesine karşı çıktıklarını söyledi. Soruşturmayı yürüten savcının talebi üzerine istenen belgeleri göndermeme gibi bir durumlarının söz konusu olamayacağını hatırlatan Sıvacıoğlu, yaptıkları tüm işlemlerin hukuka uygun olduğunu belirtti.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise Ahmet Ersin başta olmak üzere CHP'li üyelerin Van Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın görevden alınmasını istediklerini söyledi. Üstün, bunun yanında CHP'lilerin komisyonunun lağvedilmesini istediklerini, bunun altında ise olayların gelip dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt'a dayanmasının yattığını ifade etti.

bugün




Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,242 µs