kalacak ve gidecek isimler | " /> kalacak ve gidecek isimler | "/>

En Sıcak Konular

CHP'de kalacak ve gidecek isimler

14 Mart 2010 10:08 tsi
CHP'de kalacak ve gidecek isimler 

CHP, Mayıs ayında kurultaya hazırlanıyor. Yönetimde kalacak ve gidecek isimler şimdiden konuşulmaya başladı.

CHP, Mayıs ayında kurultaya hazırlanıyor. Adı biz de kalsın; CHP'nin önemli yöneticilerinden birisi ile yönetimde "kalacak ve gidecek" isimlerle ilgili sohbet yaptık. Aldığımız izlenim, bazı isimlerin hayal kırıklığına uğrayacağı.

Örneğin, kamuoyunda Genel Başkan eski Yardımcısı Eşref Erdem ile Genel Sekreter eski Yardımcısı Mehmet Sevigen'in yeniden yönetime gireceği beklentisi var. Bu isimler, açıkça "istiyoruz" demeseler de "görev verilirse kabul etmeleri de" bekleniyor. Ancak, bizim sohbetten edindiğimiz izlenim, bu isimlerin yönetime girmemesi ihtimalinin "daha fazla" olduğu. Gerekçe; Baykal'ın yeni isimlerle seçimlere girmek istemesi.

ÖYMEN KALABİLİR

Yeni isimler için yönetimden bazı isimlerin de doğal olarak gitmesi gerekiyor. Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, MYK üyeleri Faik Öztrak, Suat Binici, Nur Serter, Fevzi Topuz ve Rıza Yalçınkaya'nın da aralarında bulunduğu bazı isimlerin MYK'dan gideceği iddiaları genel merkezde çokça konuşuluyor imiş. Sürpriz bir iddia ise Dersim açıklamaları ile tepki çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in kalabileceği yönünde. MYK'ya girmesi beklenen isimlerin arasında ise Nesrin Baytok yer alıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil de yerini koruyacak isimler arasında geçiyor.

KILIÇDAROĞLU GRUPTA

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili iddialar ise Öymen'de olduğu gibi "sürpriz" nitelikte. Kamuoyunda MYK'ya girecek isimlerin başında, gündemden hiç düşmeyen Kılıçdaroğlu beklentisi var. Ancak Baykal'ın kamuoyuna çokça yansıtmadığı Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkisinden bahsediliyor. Kılıçdaroğlu'nun il gezilerinde yaptığı bazı açıklamaların CHP liderinin tepkisini çektiği ve Baykal'ın "Grup başkanvekili sıfatını unutuyor" dediği söyleniyor.

Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nun, grup yönetiminde devam edebileceği söyleniyor. Baykal'ın makam odasının yer aldığı CHP Genel Merkezi 12. kat, bu aralar "yoğun". Neler olacak göreceğiz, ancak kurultayda sürprizler yaşanacak gibi..

bugün



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs