En Sıcak Konular

Çelik: 'Ultra anormal' bir durum

13 Mart 2010 19:57 tsi
Çelik: 'Ultra anormal' bir durum AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten sert açıklamalar.

Çelik, Denizli'de demokratik açılım çalışmalarına ilişkin verdiği konferansın ardından Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in, Erzincan'da gizli tanıkla görüştüğü yönündeki iddianın sorulması üzerine Çelik, delil karartmanın, adalet üzerinde siyasi baskı oluşturmanın ''kesinlikle tevessül bile edilmemesi gereken bir şey'' olduğunu söyledi. Çelik, şöyle devam etti:

''Erzincan'daki bir gizli tanıkla bir CHP milletvekilinin görüşmesi, tabii ben söylentilerden hareket etmek istemiyorum, ispat edilmiş bir durum varsa söz söyleme hakkına sahibim. Bu, tek başına kabul edilebilecek bir durum değildir. Tenhada, kenarda birilerinin birilerini etkilemeye çalışması, kabul edilebilir ve savunulabilir tarafı olmayan bir şeydir. Bırakalım adalet yerini bulsun. Milletvekilinin yapması normal değil, ultra anormaldir. Anormalin üstü bir anormalliktir. Eğer bir AK Partili milletvekili yapmış olsaydı, CHP şimdi bunu meydanlarda kıyamete dönüştürmüştü.''

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ-

Hüseyin Çelik, anayasa değişikliğiyle ilgili soru üzerine de bu konuda bir hazırlık yapıldığını, Mecliste grubu bulunan partilerle Meclis dışında yüzde 1'den fazla oy almış muhalefet partilerine gelecek hafta çalışmanın gönderilmesinin planlandığını belirterek, şöyle konuştu:

''Onların desteğini isteyeceğiz. Eğer TBMM'de 367'yi bulursak zaten bir sorun yok. Bulamazsak 330 ile 367 arasında bir rakama ulaşırsak, o zaman da referanduma gidecek, halkın kendisine gidip diyeceğiz ki 'Sizin adınıza bu anayasa değişikliklerini yapmak istiyoruz. Kabul ediyor musunuz' diyeceğiz. Millet kendi iradesiyle buna oy verecek. Referanduma gerek kalmadan Meclis zemininde çözülmesini umut ediyorum.''

Muhalefetin sağduyulu yaklaşım göstermesini ümit ettiğini söyleyen Hüseyin Çelik, ''Ön şart koymadan uzlaşma komisyonu bir araya gelsin, dokunulmazlıklar dahil ne istiyorsanız, orada görüşülsün ve mesele ona göre çözülsün'' dedi. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz iktidara geldikten sonra, defalarca anayasa değişikliği için muhalefetin kapısını çaldık, maalesef muhalefet bu işe yanaşmadı. Anayasa değişikliği aslında büyük bir zarurettir. Mutlak şekilde yapmalıyız. Tepeden tırnağa bir anayasa yapamıyorsak, hiç olmazsa parça parça yapmalıyız. Bu arzulanan mıdır? Hayır. Asıl olan, devletle millet arasında gerçek bir sözleşme metni olacak, halkı ve bireyi devlete karşı garanti altına alacak, bireyin hak ve sorumluluklarını garanti altına alacak bir anayasanın yapılması asıl olan.''

Hükümetin yargı mensuplarının sorunlarının giderilmesi konusunda yaptığı çalışmaları da aktaran Çelik, ''Bizden önce yargı, bağımsız yargı olmaktan ziyade bakımsız yargı idi'' dedi.

Edirne'den Van'a, Kars'a kadar Türkiye'de gerçekten ''saray'' kelimesine yakışır adliye sarayları yaptıklarını, adliye saraylarının ciddi bir alt yapıya ihtiyacının bulunduğunu ifade eden Hüseyin Çelik, hükümetleri döneminde bunun büyük çapta başarıldığını belirtti.

Adalet sisteminin ciddi anlamda teknolojik altyapıya ihtiyacı bulunduğundan adliyeleri bilişim teknolojisiyle donattıklarını bildiren Çelik, ''İnterneti olmayan, internet üzerinden işlem yapmayan adliye yoktur. Hükümetlerimizin döneminde, 2002 yılından bugüne kadar hakim ve savcılarımızın maaşına yapılan zam yüzde 264'tür. Bunlar bizim yargıyı ne kadar önemsediğimizi gösteriyor'' diye konuştu.

-''ÜSTÜNLERİN HUKUKU KABUL EDİLEMEZ''-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, bir gazetecinin, Mustafa Muğlalı'nın adının Van'ın Özalp ilçesindeki kışlaya verilmesine ilişkin soru üzerine de ''28 Şubat döneminde Mustafa Muğlalı'nın adı, 33 insanın kurşuna dizildiği Özalp ilçesinde bir kışlaya verildi. Yanlış olan buydu. Bir devletin görevi tarihteki acıları deşmek, bugüne taşımak olmamalı. Bunu kim yaparsa yapsın yanlış yapmıştır.'' dedi. Çelik, şöyle devam etti:

''Bizim geçmişteki olumsuzlukları, acıları bugüne taşımamız ve bugünkü nesillerle bunu bir hesaplaşmaya dönüştürmek kesinlikle yanlıştır. Demokratik bir ülkede bu kabul edilebilir bir şey değildir. Bir memlekette eğer hukuk üstünlüğü varsa, üstünlerin hukuku kabul edilemez. Siz haklıysanız güçlü olmalısınız. güçlüler haklıdır gibi bir mantık doğru değildir. Demokratik bir ülkede haklı insan güçlüdür. Çünkü hukuk kelimesi, hak kelimesinin çoğuludur.''

Hüseyin Çelik, bir ülkenin gerçek anlamda demokratik ülke haline gelmesinin kolay bir süreç olmadığını belirterek, ''180 kilo ağırlığa ulaşmış, obez bir vücut düşünün. Siz bunu iki ayda 80 kiloya indireyim diye uğraşırsanız o hastayı öldürürsünüz. Adım adım gitmeniz lazım. Bizim demokrasimizin geçmişi çok fazla değil. Ama 'canım yavaş yavaş demokrasiye geçiyoruz' diye kaplumbağa yürüyüşü ile de kimse bizi yürütmemelidir'' diye konuştu.



Bu haber 935 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,092 µs