En Sıcak Konular

Adını Ağar koydu: Hukuk aşırı zorlama

0 0 0000 00:00 tsi
Adını Ağar koydu: Hukuk aşırı zorlama CHP lideri Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Anayasa Mahkemesi’ne götürebileceğini açıklaması tartışma yarattı. Tartışmaya Elazığ’dan katılan DYP lideri Ağar ise Baykal’ın politikasını eleştirdi.

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 367 konusunda ısrarlı olmasını değerlendiren DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bunun hukuku zorlamadan başka bir şey olmadığını söyledi. Ağar, “367 meselesini hukuku zorlama olarak algılıyoruz. Demokrasi ve hukuk içerisinde çözülecek bir meseledir. Biz Deniz Baykal’ın görüşlerini paylaşmıyoruz. Meclisin açılma sayısı bize göre o değil. Sonuç olarak CHP Anayasa Mahkemesi'ne giderse gider. O da bizim meselemiz değil. Anayasa Mahkemesi ne karar verirse görürüz. Bakış açımız bu hukuku aşırı zorlamadan başka bir şey değildir. Bizim bakış açımıza 187 yeterli bir sayıdır” dedi.

Öcalan'ın zehirlenmesi olayı

Ağar, son günlerde teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın zehirlendi iddialarıyla ilgili yapılan açıklamalarda meselenin siyası mahrece taşınmak istediğini söyledi. DTP’li 54 belediye başkanının yaptığı açıklamayı değerlendiren Ağar. Adalet Bakanlığı’nın gerekeni yaptığını belirterek şöyle devam etti:

“Kimsenin özel bir ayrıcalığı olamaz. Herkese nasıl bir hukuki ölçüler içerisinde muamele yapılıyorsa, aynı ölçüler içerisinde yapılacaktır. Meseleyi siyasi bir mahrece taşımak istiyorlar. Mesele adli ve hukuki vakadır. Vakayla ilgili Adalet Bakanlığı ilgili savcılıklar aracılığıyla gerekli açıklamaları yapıyor. Bu açıklamalar kamuoyuyla paylaşılıyor. Meseleyi bu ölçülerde kendi boyutunun dışına çıkartmak hevesleri vardır. Türkiye’deki bütün hapishanelerdeki mahkumlar eşit ve aynı şartlara sahiplerdir. Devlette bunun şuurundadır.”

Evren'i savundu

Eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in Türkiye’nin eyaletlere bölünmesi konusunda yaptığı açıklamayı da değerlendiren Ağar, Evren"in böyle bir şey söylemediğini açıkladığını belirterek, “Kenan Evren’in öyle bir şey söylediği yok zaten. Türkiye üniter yapıdan vazgeçemez. Burada söylenen ekonomik yetkileri olan bölge valiliği sistemidir. Bu tartışılabilir. Herkes anlamazlıktan gelerek ucuz işlere bakmaktadır. Belli yetkileri valiler ile paylaşabilir. Türkiye’nin bütünlüğünü bozacak her türlü şeye karşıyız” dedi.

Hürriyet



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,339 µs