PKK itirafı | " /> PKK itirafı | "/>

En Sıcak Konular

AP milletvekilinden PKK itirafı

13 Mart 2010 13:54 tsi
AP milletvekilinden PKK itirafı Terör örgütüne destek vermek için toplantı düzenleyen Fransız parlamenter Jose Bove, seçim bölgesinde bulunan PKK kampından Fransız güvenlik birimlerinin haberi olduğunu öne sürdü. Bove Larzak Ovası'nda ortaya çıkarılan PKK kampındaki toplantılara bizzat

Terör örgütü PKK'ya yönelik İtalya, Fransa ve Belçika'da düzenlenen operasyonların ardından, Avrupa Parlamentosu üyesi Fransız Milletvekili ve "Köylü Konfederasyonu" üyesi Jose Bove, ortaya çıkarılan PKK kampından Fransız polisinin haberi olduğunu ve bu kampta düzenlenen toplantılara katıldığını söyledi.

Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosunda bir grup milletvekili ile terör örgütüne destek vermek için toplantı yapan  Bove, seçim bölgesi olan Larzak Ovası'nda PKK'nın eğitim kampları olduğunu kabul ederek, bu kamplardaki toplantılara bizzat katıldığını söyledi.

Küreselleşme karşıtı olarak bilinen ve geçmişte Nos Libertes sitesi tarafından bıyıklı ünlüler arasında Tom Selleck'ten sonra iki sırada sayılan Bove, Fransız güvenlik birimleri tarafından 26 Şubat 2010 tarihinde tutuklanan terör örgütü sorumlularından Mehmet Ali Doğan'ın yakın arkadaşı ve komşusu olduğunu kaydetti.

ŞAHSEN DESTEK VERDİ

Bove, Millau şehri kaymakamlık binası önünde toplanarak, Fransa'dan 10 sene önce siyasi sığınma hakkı talep eden ve oturduğu çiftlik binasını PKK eğitim kampına çevirdiği iddiaları ile tutuklanan Doğan'a destek gösterisi yapan 50 kadar PKK sempatizanına destek vermek için Millau'ya geldi.

Silahlı eğitim verildiği iddia edilen çiftliği bulma konusunda kendisine yardımcı olduğunu, 10-15 senedir yaz aylarında çiftliğe gelen çok sayıda Kürt gencinin burada eğitim aldıklarını bildiğini belirten Bove, kendisinin de bizzat
bu eğitim kampına konuşmacı olarak katıldığını açıkladı.

Doğan'ın tutuklanmasını tamamen bir "fantazi" olarak nitelendiren AP Milletvekili, Parisli antiterorist savcılarının çok "işgüzar" davranarak yanlış iş yaptıklarını söyledi.

Doğan'ın tutuklu bulunduğu Paris Fleury-Merogis tevkif evinde “kendisini ziyaret edeceğini” de belirten Bove, Ali Doğan'ın “derhal serbest bırakılması gerektiğini” söyledi.

"CADI AVI"

Fransa, İtalya ve Belçika'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları eleştiren ve örgütün Avrupa üst düzey sorumlularının yakalanmasını “cadı avı” olarak nitelendiren Bove, PKK'lı teröristlere silahlı eğitim verildiği iddia edilen Larzak Ovası'ndaki kampta sürdürülen faaliyetlerden Fransız güvenlik birimlerinin haberi olduğunu, Mehmet Ali Doğan'a ait çiftliğe bir kilometreden daha az mesafede Fransız ordusuna ait askeri bir birlik bulunduğunu öne sürdü.

Terör örgütü PKK kadrolarına silahlı eğitim verildiği belirtilen ve Bove'nin seçim bölgesi olan Larzak Ovası, terör örgütü ETA'nın arka bahçesi olarak biliniyor.

Bu arada, Fransız güvenlik birimlerinin terör örgütünün yayın organı Roj TV'ye yönelik Paris, Strasbourg ve Orleans'ta operasyon gerçekleştirdiği bildirildi. Soruşturma kapsamında 10 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

A.A. / DHA



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,834 µs