En Sıcak Konular

Operasyon başlıyor

13 Mart 2010 10:13 tsi
Operasyon başlıyor CHP kurultayına az bir zaman kala kulisler hareketlendi. En can alıcı kulis ise CHP'nin yeni vitrininin medyada öne çıkan isimlerden oluşacağı iddiası. Kılıçdaroğlu'nun Genel Merkez'e alınacağı da kulislerde gezen haberlerden

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'herkes değişimi görecek' açıklaması ve hemen ardından partinin etkin isimlerinden Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sağlıklı bir değişim umuyorum' çıkışı, CHP'de değişim beklentilerini artırdı. Ana muhalefet partisinde tüm gözler, mayıs ayında yapılacak Olağan Büyük Kurultay'a çevrildi.

Baykal'ın bu değişim beklentilerini karşılayarak 2011 genel seçimlerine start vermesi bekleniyor. Kulislerinde ise hem olası değişim listesine hem de sonrasına ilişkin önemli tespitler konuşuluyor. İşte CHP'nin erken kaynayan kurultay kulisinde öne çıkan detaylar:

BAŞARILI VEKİLLER GÖREVE: 2007'den sonraki yasama döneminde parti grubunda öne çıkan ve bazıları şimdi de PM üyesi olan kimi vekillerin yeni yönetim listesine taşınmasına ve 'daha etkin görevler' üstlenmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Kulislerde bu isimlerin arasında Çetin Soysal (İstanbul), Durdu Özbolat (Kahramanmaraş), Tacidar Seyhan (Adana),  Şahin Mengü (Manisa), Ahmet Ersin (İzmir), Malik Ecder Özdemir (Sivas), Atilla Kart (Konya), Hüseyin Ünsal (Amasya), İsa Gök (Mersin), Alirıza Öztürk (Mersin), Ali İhsan Köktürk (Zonguldak) ve Muharrem İnce (Yalova) gibi sosyal olaylarda etkin, seçim bölgesinde güçlü vekillere öncelik tanınıyor.

YENİ KADROYA YENİ TÜZÜK:
Kurultayla birlikte, CHP'nin 2008 Aralık ayında kabul edilen yeni tüzüğü de yürürlüğe girecek. Buna göre halen 20 olan MYK'daki üye sayısı en az 15'e inecek. Baykal isterse sayıyı artırabilecek. Ancak daha dinamik bir yapı için genel görüş MYK'nın 15'e inmesi şeklinde.

BAYKAL'A 14 YARDIMCI: Bugünkü Genel Sekreterlik, 'Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı' olarak adlandırılacak. Diğer tüm MYK Üyeleri de 'Genel Başkan Yardımcısı' sıfatı alacaklar. Bu durumda Genel Sekreter çıktıktan sonra Baykal'ın en az 14 yardımcısı olacak. Ayrıca grup başkanvekilleri de MYK toplantılarına katılıp görüş bildirecekler; ancak yeni tüzüğe göre onların oy hakkı olmayacak.

MYK, GÖLGE KABİNE GİBİ: CHP'de mayıstan sonraki yeni dönemin bir 'gölge kabine' mantığı ile şekillenmesi ve 15 MYK üyesinin kendi ekibi ile seçimden sonraki CHP iktidarının kadro, proje ve icraat yapılanmasını oluşturacağı konuşuluyor.


YÖNETİME 'DIŞ' DESTEK: CHP kaynakları bu kurultayda, parti grubunun yanı sıra; çalışmaları ile öne çıkan bazı STK temsilcileri, sendikacılar ve üniversitelerden de yeni isimlerin kadroya takviye edileceğini belirtiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu (İstanbul Milletvekili )
Sakin kişiliği ve gülen yüzüyle dikkatleri çekiyor. Bürokrasiden geliyor olmasının da farkıyla tam bir dosya avcısı. Melih Gökçek'le televizyondaki düellosu unutulacak gibi değildi. 'Türk Gandi' olarak anılıyor

Muharrem İnce (Yalova Milletvekili )
Meclis'in öğretmen vekillerinden. Güçlü hitabeti sakin tavırlarıyla dikkat çekiyor. Son olarak Meclis'te yaptığı konuşma internet paylaşım sitelerinde milyonlarca izlenme oranıyla rekor kırdı. 'Hoca' olarak anılıyor.

Çetin Soysal (İstanbul Milletvekili )
TEKEL işçilerine destek vermeye gittiğinde yediği biber gazı ve kendisini ziyarete gelen işçilerle söylediği türküyle adı öne çıktı. Halk arasında internet paylaşım sitelerinde 'Limoncu ya da Gazcı Vekil' olarak anılıyor.

Atilla Kart Konya Milletvekili
Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber iktidarı denetleme isini yapan iki kişiden biri. Dokunulmazlığının kaldırılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitti ve kazandı. Partisinde olduğu kadar seçim bölgesinde de seviliyor.

Tacidar Seyhan Adana Milletvekili
Telekulak haberleri ve Meclis'in dinlendiği iddialarıyla öne çıktı. Son olarak Meclis görevlilerini Meclis'in dinlenebileceği yönünde ikna ettiği haberleriyle adını duyurdu. 'İnternet cini' olarak anılıyor.

Şahin Mengü Manisa Milletvekili
Hukukçu kimliğiyle biliniyor. Bazı Ergenekon sanıklarının ilk gözaltı ve ev aramalarında avukat olarak bulundu. Ergenekon duruşmalarını takip etmesiyle öne çıktı.

A. Rezzak ORAL / Akşam



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,577 µs