ceza alabilir | " /> ceza alabilir | "/>

En Sıcak Konular

Ağca tekrar ceza alabilir

13 Mart 2010 08:57 tsi
Ağca tekrar ceza alabilir Abdi İpekçi’nin katili, Papa’ya suikast girişiminin faili Mehmet Ali Ağca’nın bir yalanı daha ortaya çıkmış oldu.

İtalya’da Roma Savcılığı, 27 yıl önce kaçırılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Emanuela Orlandi ile ilgili çete üyesi üç kişiyi yakalayarak sorguladı ve insan kaçırmak, ölüme yol açmaktan suç duyurusu yaptı.

Böylece Abdi İpekçi’nin katili, Papa’ya suikast girişiminin faili Mehmet Ali Ağca’nın bir yalanı daha ortaya çıkmış oldu. Vatikan çalışanlarından Ettore Orlandi’nin kızı olan Emanuela, en son 22 Haziran 1983’te görülmüş ve ardından kaçırıldığı iddiası ortaya atılmıştı. Kaçırma eyleminin sorumluluğunu üstlenen “Türkeş” adlı bir örgüt, Emanuela’nın Ağca ile takas edilebileceğini duyurmuştu. Ağca da cezaevinden bunu onaylamış ve genç kızın sağ olduğunu açıklamıştı. Yıllar sonra bu mesajın, Vatikan’ı ve dönemin Papa’sı 2.Jean Paul’ü yıpratmak için eski Demokratik Almanya gizli Servisi STASİ’nin ortaya attığı belgelerle kanıtlanmıştı.

Roma Savcısı Gianfranco Capaldo, 27 yıllık sırrın çözülmek üzere olduğunu belirtti. Savcı Capoldo, Emanuela’nın kaçırılması olayıyla ilgili olarak, Magliana çetesi olarak bilinen ve 80’li yıllarda Roma’da birçok kişiyi fidye için kaçıran eli kanlı lider Enrico De Pedris’in şoförü Sergio Virtu, korumaları Angelo Cassani ve Gianfranco Cerboni’yi sorguladıktan sonra  insan kaçırmak ve ölümüne neden olmaktan suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu yapılabilir
Savcıya göre, Emanuela Orlandi kaçırıldıktan bir kaç ay sonra öldürüldü. Roma Savcılığı’nın o dönem sorguladığı Ağca’nın konu ile ilgili soruşturmayı saptırdığı ve yalan ifade verdiği göz önünde tutularak, hakkında suç duyurusu yapabileceği öğrenildi. Ağca, cezaevinden çıktıktan sonra Emanuela Orlandi’nin hâlâ yaşadığını, Fransa veya İsviçre’de lüks bir villada oturduğunu İstanbul’da kendisini ziyaret eden kardeşi Pietro’ya da söylemişti.

Hürriyet



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,210 µs