En Sıcak Konular

"Öcalan zehirlendi" 2005'te yazılmış...

0 0 0000 00:00 tsi
Öcalan’ın zehirlendiği iddiası inanılmaz bir komplonun ispatına dönüşüyor. Yücel Kaya’nın yazdığı ve 2005’te yayınlanan ’Domino Teorisi’ kitabında olay aynen geçiyor... Aysel Tuğluk da...

Abdullah Öcalan’ın zehirlendiğine dair iddia inanılmaz bir komplo teorisinin ispatına dönüşüyor. Yücel Kaya’nın yazdığı ve 2005’te yayınlanan ’Domino Teorisi’ kitabında Abdullah Öcalan’ın ’boğazındaki bir akıntı nedeniyle zehirlendiğini düşüneceği, Avrupa’dan yardım isteyeceği, bu durumun da Aysel Tuğluk tarafından tartışmaya açılacağı yazıyor.

TÜRKİYE üzerine komplolar hiç bu hikáyede olduğu kadar gerçeğe yakın olmadı. Çünkü günlerdir tartışılan ve sokaklarda yer yer gösterilere yol açan Abdullah Öcalan’ın zehirlendiğine dair tartışma süreci neredeyse birebir 2 yıl önce yayınlanmış bir kitapta ’bugün yaşandığı’ gibi yazıldı.

Yazar Yücel Kaya’nın 1995’te ’Gizlisaklı Yayınları’nca yayınlanan ’Domino Teorisi’ adlı kitabında Öcalan’ın "boğazındaki bir akıntı nedeniyle zehirlendiğini düşüneceği, Avrupa’dan yardım isteyeceği, bu durumun da Aysel Tuğluk tarafından tartışmaya açılacağı" yazıyor. Kitapta ayrıca, hedefin Öcalan’ın öldürülmesini sağlamak ve Türkiye’deki Kürtlerle Türkler arasında çatışma başlatmak olduğu, Öcalan’ı devletin değil, zehirlenip zehirlenmediğini kontrole gelecek olan yabancı uzmanların zehirleyeceği ileri sürülüyor. Kitaptaki gelişmeler ile bugün yaşanan gelişmeler tıpatıp uyuyor. Örneğin, Öcalan’ın zehirlenmesiyle ilgili tartışmaların anlatıldığı 7’nci bölümde şu ibareler dikkat çekiyor: "Hálá ne yapmaya çalışıyorsunuz? Buradaki doktorların, her an ne yapabileceği konusunda endişelerimi size daha önce bildirmiştim. Boğazımdaki akıntıyı artık durduramıyorum. Doktorlar ağır kronik anjin var dediler. Boğazımda iltihaplanmaya sebep oluyorlarmış...."

2 Mart 2007 tarihli Gündem Gazetesi’nde ise bu konudaki haber özetle şöyle: "Boğazımda acı ve yakıcı bir sıvı geliyor. Ben bu sıvıyı anlayamadım. Neden kaynaklanıyor bilemiyorum. Karaciğerden ya da akciğerden gelebilir bilemiyorum. Boğazımdaki akıntıyı sürekli temizlemem gerekiyor. O sıvıyı önlemezsem vücuduma akıyor. Akut zehirlenme olsa midemde yanma olur. Ama midemde yanma yok"

2005’te basılan Domino Teorisi romanında hedef Öcalan’ın öldürülmesini sağlamak ve Kürtlerle Türkler arasında çatışma başlatmak. Kitap bugün yaşananlara çok yakın olayları anlatıyor. Kitaptaki isimlerle bugünkü isimler bile aynı. Bu gerçeğin ortaya çıkmasından sonra ahlaksız propagandanın söz konusu romandan esinlenip esinlenmediği tartışılıyor.

Hürriyet



Bu haber 325 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,003 µs