En Sıcak Konular

Çetin Doğan zekamızla alay etti!

11 Mart 2010 16:50 tsi
Çetin Doğan zekamızla alay etti! AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten süpriz açıklama!

Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal a'daki "Görüş Farkı" programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gündemi sarsacak önemli açıklamalar yaptı. Hürriyet'ten Metehan Demir ve Haberturk'ten Ünsal Ünlü'nün de katıldığı programda gündemi değerlendiren Çelik, 27 Nisan "e-muhtıra"dan bir gün sonraYaşar Büyükanıt'la Genelkurmay karargahındaki görüşmeyi ilk kez anlattı. Çelik, Hükümete en muhalif sanatçılara yaptığı daveti, aldığı cevapları da açıkladı. Leven Kırca'yı davet etmediğini de söyledi.

BÜYÜKANIT'LA GÖRÜŞMEYİ İLK KEZ ANLATTI: BUNUN NERESİ MUHTIRA DEDİ, BİZ MUHTIRA OLARAK ALGILADIK

27 nisan muhtırasının içeriği daha çok kutlu doğum haftası gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nın faaliyetleriyle ilgiliydi. Hüseyin Çelik, e-muhtıradan bir gün sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile sürpriz bir görüşme yapmıştı. Hüseyin Çelik, geçtiğimiz günlerde " 27 nisan bildirisi muhtıra değildi" diyen Büyükanıt'ın 28 Nisan tarihinde kendisine de benzer şeyler söylediğini açıkladı. O görüşmeyi ilk kez anlatan Çelik, " 2 saat 10 dakika oturduk, konuştuk. Bol çaylı, kahveli, ikramlı bir görüşme oldu. Ben iddiaların ne kadar mesnetsiz, gerçekten uzak olduğunu anlattım.Netice itibarıyla sitemimi ilettim" dedi. Büyükanıt'ın kendisine verdiği cevabı da açıklayan Çelik, "Sayın Büyükanıt, bana defalarca, 'muhtıra verdiğimizi söylüyorlar, bunun neresi muhtıra?' sadece hassasiyetlerimizi ortaya koyduk, farklı noktalara çekiliyor" dedi. Ama biz hükümet olarak bildiriyi muhtıra olarak algıladık, ona göre cevap verdik. Hükümet bunu sineye çekseydi, bildiri muhtıra olarak kalmaya devam ederdi. Sayın Büyükanıt'ta gördüğüm şuydu:muhtıra verilse asker muhtıraya sahip çıkardı. Orada, 'iyi ki bunu yaptık" diye bir hava sezmedim"

Okullardaki şiddet ve namaz haberleri Ergenekon iması

OKULLARDAKİ ŞİDDET VE NAMAZ HABERLERİ KURGUYDU, SENARYOYDU

Hüseyin Çelik, Dursun Çiçek imzalı "İrtica Eylem Planı" nda ismi geçen tek bakandı. Belgede, Çelik'in yıpratılması isteniyordu. Kişisel mağduriyeti olduğu için plana karşı dava açmayı düşündüğünü söyleyen Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı dönemde kendisine karşı bazı tezgahlar kurulduğunu anlattı. "Ben bunları yaşadım" diyen Çelik, gazetelerde çıkan namaz haberleri ile şiddet olaylarının bilinçli bir senaryo olduğunu söyledi. Çelik, " Plan'da mescit görüntüleri yayınlayın deniyor. Adana'da, İstanbul'da namaz, mescit haberleri gazetelerde manşet oldu. Adeta gazeteler mescit timleri oluşturdu. Okullarda şiddet vardı? Nerede şimdi? Hokus pokus mu yapıldı? Okullardaki şiddet de bir kurguydu. 28 şubat'ta aczmendiler, Fadimeler, müslüm gündüzler gibi. Ne oldu onlar?Maalesef böyle şeyler yapıldı.Sonradan öğreniyoruz ki bunların hepsi hikaye.

YANDAŞ MEDYANIN FAYDASI OLMAZ

Hüseyin Çelik, yandaş medya tartışmalarına da değindi. Gazeteciliğin bir haysiyeti olduğunu savunan Çelik, "Samimi fikrimi söyleyeyim. Yandaş, gerçek anlamda partinin yayın organı gibi yayın yapılıyorsa onun partiye faydası olmaz. Ortadoğu gazetesinin MHP ile ilgili, Milli Gazete'nin SP ile ilgili haberlerini fanatik MHP ve SP'liler dışında kimse ciddiye almaz. Bize karşı duruş sergilemek ne kadar demokratikse, bize yakın,icraatımızı destekleyen yayın da o kadar demokratiktir.Biz, her yaptığımızı doğru bulan, öksürdüğümüz zaman bunu ferah feza makamında beste olarak niteleyen gazete ve TV'ler olmasını istemiyoruz. Böyle bir gazete ve TV'de yok zaten".Hüseyin Çelik, her dönemde durumdan vazife çıkaran, arkasında Hükümet olduğu izlenimi veren isimler olabileceğini ancak Başbakan Erdoğan'ın bundan hoşnut olmadığın ifade etti. Çelik, medyadan beklentilerini ise, "Medyanın ayna tutmasından rahatsız olmayız. Fakat bunun düz ayna olması lazım. Çukur ve tümsek ayna tutulursa haksızlık olur" sözleriyle açıkladı.

MÜJDAT GEZEN, TARIK AKAN ARANDI, LEVENT KIRCA'YI ARAMADILAR

AK Parti, 20 Mart'ta sanat dünyasıyla bir araya gelecek. Toplantıyı organize eden Hüseyin Çelik, sanatçıları tek tek aradığını açıkladı. İdeolojik ayrım yapmadıklarını öne süren Çelik," Mutlaka katılacağını söyleyen 60 kişi oldu. Şu ana kadar 'gelmiyorum, protesto ediyorum' diyen çıkmadı. Cem Yılmaz'ı aradım gelecek, Ata Demirer ve Yılmaz Erdoğan'la da görüştüm. Onlar da gelecek" dedi. Başbakan Erdoğan'la sanat dünyasının buluşmasına 80 civarında ismin çağrılacağını söyleyen Çelik, hükümete muhalif tutumları ile bilinen Tarık Akan,Müjdat Gezen'le yaptığı görüşmeyi de anlattı:" Tarık Akan'ın Tekel ziyareti sırasında "çağırsalar gitmem" dediği medyaya yansıdı. Kendisini aradım, magazin basınına güvenemediğimi söyleyerek daveti ilettim. Nazik bir şekilde teşekkür etti ve gelemeyeceğini söyledi. Müjdat Gezen'i de aradım. Katılmaktan büyük memnuniyet duyacağını ama başka meşguliyetleri,angajmanı olduğunu söyledi. Rutkay Aziz'i de arayacağım.Metin Akpınar'ı davet ettim, adresini aldık, davetiye göndereceğiz.Zeki Alasya'yı aradım,teyit bekliyoruz. " Çelik, "Levent Kırca'yı aramadım" dedi. Çelik,gazetecilerin Kırca'nın niye çağrılmadığı yönündeki ısrarlı soruları üzerine ise , " Kırca'yı sizin kontenjandan arayacağım" dedi.

SPORCULARA DA "AÇILIM" ANLATILACAK

Başbakan'ın sanatcılarla ilk görüşmesine çağrılan 82 kişiden 75'inin geldiğini ve yüzde 96'sının açılımın ruhuna uygun ciddi konuşmalar yaptığını söyleyen Hüseyin Çelik,"Bir �iki sanatçı konuyla ilgili olmayan şeyler söyledi. Magazin basını bununla ilgilendi" dedi. Çelik, üçüncü seansta edebiyatçıların ve son olarak da sporcuların davet edilerek açılım projesinin anlatılacağını açıkladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN AĞZINA BİBER SÜRÜLDÜ

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği sözlerden sonra geri adım atmak zorunda kaldığını kaydeden Çelik, "Kılıçdaroğlu'nun ağzına biber sürdüler. Kılıçdaroğlu'da bunları sineye çekti. CHP, Bremen mızıkacıları gibi. Nereden ne ses çıkacağı belli olmuyor" dedi.

ÇETİN DOĞAN, ZEKAMIZLA ALAY ETTİ

Balyoz Darbe planı iddialarının gerçek olduğu yönünde mesajlar veren Hüseyin Çelik, "Balyoz bir darbe planıdır. Sayın Çetin doğan, milletin zekasıyla alay eder gibi konuşmalar yaptı. Yok plandı,senaryoydu. Bırakın Allah aşkına. Artık mızrak çuvala sığmıyor. " dedi. Çelik, TSK içinde darbe planları yapan insanlar olduğunun ortaya çıktığını ancak birkaç yüz kişi için 1 milyonluk TSK'nın yıpratılmaması gerektiğinin altını çizdi. TSK'nun başındaki ismin yanlış isimleri savunmaması gerektiğini söyleyen Çelik, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Dursun Çiçek belgesine "Kağıt Parçası"demesinin yanlış olduğunu söyledi.



Bu haber 1,399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs