En Sıcak Konular

Ergenekon sanıklarını ziyaret tartışması

11 Mart 2010 16:01 tsi
TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda, Ergenekon tutukluları Mehmet Haberal ile Fatih Hilmioğlu'nu cezaevinde ziyaret tartışması yaşandı.

Komisyon Başkanı Zafer Üskül ile CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin arasındaki tartışma sırasında BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'ın üzerine su döküldü.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Üskül Başkanlığı'nda toplanarak, kurulan 3 ayrı alt komisyonun raporunu ele aldı. Toplantıda CHP'li Melik Ejder Özdemir ile CHP Mersin Milletvekili Ahmet Ersin, Ergenekon tutukluları Mehmet Haberal ile Fatih Hilmioğlu'nu cezaevinde ziyaret etmek isteklerini dile getirdi. Bu talebi yargıya müdahale olacağı gerekçesiyle kabul etmeyen Üskül ile Ersin arasında tartışma yaşandı.

Üskül, CHP'li Ersin ile aralarında yaşanan tartışmayı şöyle anlattı: "Ahmet Ersin cezaevinde tutuklu iki mahkumun hasta olduğunu ve bunları ziyaret etmek istediğini bildirdi. Bunun için de komisyondan izin istedi. Ben de ilgili anayasa maddesini hatırlatarak, Adalet Bakanlığı'nın bu konuda değişiklik yaparak bu tür ziyaretlere izin verdiğini söyledim. Ama, Ahmet Ersin ısrarla komisyonun izin vermesini isteyerek, tartışmaya başladı. Sözümü kesti. Beni konuşturmadı. Ben oylamaya geçerken elini kolunu şiddetle sağa sola vurmaya başladı. O sırada su bardağına çarpmasıyla Akın Birdal üzerine döküldü. Ahmet Ersin bu tavrını sık sık uyguluyor. Medyada yer almak istiyorsa bunu başka türlü de yapabilir."

Üskül, Ersin hakkında TBMM İçtüzüğü'nün 45. Maddesi gereğince kendisini Meclis Başkan'lığına şikayet edeceğini açıkladı. CHP'li üyelerin sık sık aynı tavrı sergilediklerini anlatan Üskül, komisyon çalışmalarına müdahale ettiklerini söyledi. Amaçlarının herhangi bir sonuç almak olmadığını öne süren Üskül, "Niyetleri gündemde olmak. Medyada yer almak." dedi.

CHP'li Ersin ise Üskül'ün toplantılarda kendilerine yeterince söz vermediğini, sürekli müdahale ettiğini ileri sürdü. Ersin, Silivri'de insan hakları ihlallerinin yaşandığını ileri sürürken, söz konusu yerde araştırma yapılmasını istediklerini söyledi. (CİHAN) 



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,226 µs