En Sıcak Konular

Çatlak

11 Mart 2010 14:07 tsi
Çatlak Kaç işaret kaldı geriye? iyibilgi Ankara

Bunun peşinden gideceğimizi söylemiştik ve öyle de yapıyoruz. İlk olarak Şubat başında, “Zor manşet: Süperlig için yeni oyuncular” haberimiz Rusya’nın ve ona bağlı olarak hem yakın bölgenin hem de dünya dengelerinin “bu yıldan” başlayarak değişebileceğinin işaretlerini arıyordu…

O işaretleri verecek kişi olarak da Medvedev’i tespit ediyor, daha da ileri giderek, Rus Devlet Başkanı’nın Putin’in karşısına olası rakip olarak çıkacağı 2011 seçimleri öncesinde (2010’un bütünü anlayınız.) atacağı bazı adımları da yazıyordu.

Sebebi ne olursa olsun, “olağanüstü” veya “hayırdır” denebilecek her Medvedev hamlesinin bir boyutunun da bu açıdan görülmesi gerekiyor.




İşte size “işaret” sayarsınız saymazsınız iki adım. 1) Moskova stratejik taarruz silahlarının kısıtlanmasına dair (SNV) yürütülen görüşmeleri durdurma kararı aldı!

Evet bu üzerinde düşünülmesi gereken bir değişiklik. Ani ve akışa uygun değil. Çünkü ABD ile Rusya’nın Avrupa’da güvenlik ve iki ülkenin “bahçeleri” konusunda bir anlaşmaya varıldığı varsayılıyordu! (Bkz: Ukrayna, Gürcistan.)

Doğal olarak füze kalkanları çekildi, yeni yerler aranmaya başladı. Rusya ile ABD’nin tüm bölgesel denklemlerde olmasa da “genel ve prensip” olarak anlaştıkları düşünülüyordu.

Şimdi herşey yerle yeksan olmuş değil ama.. “Hayırdır?” O hayır sandıkla ilgili, illa dışarıda değil, içeride de aramak gerekebilir. Çünkü Medvedev’in Batı’ya yakın görüntüsü haylidir ve alttan alta eleştiriliyor Moskova’da.

Tam teşhis için erken. Fakat değişik bir durum. 2) Medvedev ilk genel affı imzalamaya hazırlanıyor! İşte bu hayli değişik. Medvedev göreve geldiğinden beri ilk defa genel af imzalayacak. Tam 300 bin mahpusun af kapsamına girebileceği söyleniyor.

Medvedev-Putin cephelerinin netleşmesi için hala ve hala zaman var. Ama ne kadar önce fark edersek o kadar iyi. Ama unutmadan. Kremlin’in duvarları sürprizlerle doludur.

Hangi maskenin altından kim çıkar bilinmez.

Not: http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=157169

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,215 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,508 µs