En Sıcak Konular

Belediyeden ölüm isteği...

11 Mart 2010 11:33 tsi
Belediye, halktan bir hafta boyunca 'ölüm' ve 'ölüm anını' düşünmelerini istedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'ya bağlı Haringey Belediyesi, 15-21 Mart tarihlerini kapsayacak 'Ölüm Önemlidir Haftası' kampanyası ile vatandaşlardan ölümü ve ölüm anında ne tür dileklerde bulunacakları konusunda düşünmelerini teşvik ediyor.

Bu çerçevede bir hafta boyunca devam edecek süreçte kütüphaneler, hastaneler ile sağlık organizasyonları posterler asarak, ölüm ile ilgili kitap ve broşürleri raflardan alıp insanların görebileceği yerlere koyacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, bir zamanlar bir tabu olarak görülen ve üzerinde konuşulması dahi sakıncalı olan ölüm, ölme anı ve bunu düşünmeleri için insanları teşvik etme gibi konuların artık rahatça dile getirildiği belirtildi.

Ölümün üzerinde düşünülmesi ve konuşulması gereken bir konu olduğunu belirten İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri yetkilisi Anne Daley, insanların aileleri, aile üyeleri ya da arkadaşlarına bu konuyu açtığında bu artık bir tabu olmaktan çıkıyor. Londra'da yapılan bir araştırmada insanların yüzde 70'inin evde ölmeyi tercih ettiklerini aktaran Daley, "Ancak hala insanların yüzde 60'ı hastanelerde hayatını kaybediyor. Bununla birlikte nüfusun sadece üçte biri ölüm ve ölüm sonrası nasıl bir bakım istediğini bir başkasıyla paylaşıyor."dedi.

Anne Daley, bu kapsamda sağlık organizasyonlarının bu konuya daha fazla eğilmeleri gerektiğini belirterek, 'ölüm' mesajını insanlara hatırlatmanın önemli olduğunun altını çizdi.

İnsanlara bu mesajın verilmesi için yapılan kampanyayı desteklediklerini açıklayan Londra Sağlık Örgütü yetkilisi Mireille Hayden ise, insanların en yakınında bulunan kişiye kendi ölümünü konuşması ve vasiyetini paylaşması tavsiyesinde bulundu. Mireille Hayden, "Her insanın farklı bir isteği olabilir ama bunu paylaşmak elzemdir."dedi.

Ülke genelinde bir kampanya olan 'Ölüm Önemlidir Haftası', Ulusal Sağlık Organizasyonu ve Ölüm Önemlidir Koalisyonu tarafından 15-21 Mart tarihleri arasında Londra'nın Haringey Belediyesi'nde uygulanacak.

bugün



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,578 µs