En Sıcak Konular

Çubukçu: Yurtlarda yasa dışı eğitim söz konusu değildir

11 Mart 2010 11:17 tsi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yurtlarda yasa dışı eğitim yapılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ün ''izinsiz açılan özel öğrenci yurtlarına yönelik yaptırımlara ilişkin'' soru önergesini yanıtlayan Bakan Çubukçu, izinsiz açılan özel öğrenci yurtları için, valiliklerce yapılan kapatma işleminin devam ettiğini, bu yerler hakkında ''İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik'' hükümlerine göre işlem yapıldığını kaydetti.

Bakan Çubukçu, izinsiz öğrenci yurdu açanların savcılıklara bildirilmemesinin, bu kişilere yaptırım uygulanmasını ortadan kaldırmadığını belirterek, ''Bu kişilere 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik' hükümlerine göre işlem yapılacaktır'' dedi.

İzinsiz yurt açan kişilere yaptırım uygulanmamasının söz konusu olmadığını ifade eden Çubukçu, Bakanlığın, bu yerlerin kapatılarak, yönetmelik şartlarına uygun yurtlar açılmasını ve işletilmesini hedeflediğini bildirdi.

Nimet Çubukçu, Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliğinin 7. maddesine göre, yurt açmak ve işletmek isteyenlerden, adli sicil beyanı ile kimlik numarası istendiğini de hatırlattı.

-YURT AÇMAK İÇİN DEVLET MEMURU NİTELİĞİ TAŞIMAK GEREKİYOR-

Söz konusu yönetmeliğin 26. maddesine göre, yurtlarda görevlendirilen personelde aranan şartların yanı sıra, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki ''Genel Şartların'' da gerekli koşul olarak arandığını kaydeden Çubukçu, devlet memuru niteliği taşımayan bir kişinin, yurt ve benzeri yerlerde çalışması ve çalıştırılmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

Çubukçu, yönetmeliğin 5. maddesine göre, yurtların açılması ve işletilmesinin, Milli Eğitim Bakanlığının iznine bağlı olduğunu ve Bakanlığın bu yetkisini valilikler aracılığı ile kullanabildiğini belirtti.

Bakan Çubukçu, şunları kaydetti:

''Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliğinin 45. maddesinde, 'Yapılan denetimler sonucunda; Atatürk ilke ve inkılapları ile Cumhuriyetin temel niteliklerine aykırı hareket eden, Anayasa'da ifadesini bulan temel hak ve hürriyetleri kötüye kullanan ve öğrencileri bu suçlara yönelten, devletin, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü bozma doğrultusunda faaliyet gösteren, yapılan uyarılara rağmen tabi oldukları mevzuat hükümlerine ve bu yönetmelikte belirtilen esaslara uymayan, öğrencilerin ve personelin güvenliğini sağlamayan, sorumlu olduğu öğrencilerin barınma, beslenme ve diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılama yükümlülüklerini yerine getirmeyen yurtlar hakkında, tabi oldukları mevzuat hükümlerine göre kapatma işlemi Bakanlıkça/valilikçe yapılır. Valilikçe alınan kapatma kararı Bakanlığa bildirilir' hükümleri yer aldığından ve yurt müdürünün 28. maddede belirtildiği gibi, 'kanun, tüzük, yönetmelik, genelge ve emirlere uygun olarak yurdu yönetmek' zorunda olduğundan, yurtlarda yasa dışı eğitim yapılması söz konusu değildir.''
 
aa



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,912 µs