En Sıcak Konular

Hafta sonu hava nasıl olacak?

11 Mart 2010 11:06 tsi
Mart ayı genel olarak soğuk geçiyor. Ayın 25'ine kadar soğuklar, Türkiye'yi terk etmiyor. Marmara'da sıcaklık hafta sonu daha da inecek. Edirne'de karla karışık yağmur bekleniyor. Doğu haftaya Çarşamba'ya kadar ılık.

Mart ayı genel olarak soğuk geçiyor. Ayın 25'ine kadar daha soğuklar, Türkiye’yi terk etmeyecek. ancak bu 5-6 gün doğuda hava ortalamaya göre ılık. Bu akşam Elazığ ve çevresinde yağmur başlayacak.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul'da rüzgar bugün zayıf, hissedilen sıcaklık az da olsa arttı, ama hava yine de çok serin, kapalı ve özellikle akşam hafif yağışlı olacak.

Ankara ise aksine ısınıyor ve 19 dereceye çıkıyor.

İzmir hafif yağmurlu. Adana 24 derece ama çöl tozu puslu gökyüzüne yol açacak.

Marmara'da bugün haftanın en ılık günü. Sıcaklık hafta sonu daha da inecek. Bugün rüzgar zayıf. Trakya ve bölgenin batısında yağış var. Yine Edirne’ye karla karışık yağabilir.

İç Anadolu ısındı. Lodos hem 22 dereceye varan sıcaklığı, hem de güneyden tozları getiriyor. Bugün Sivas dolayları dışında yağış yok. Haftaya bu bölge de soğuyacak.

Ege'de sıcaklık rüzgarla değişiyor. Bu iki gün lodosla artacak, hafta sonu poyrazla tekrar düşecek. O nedenle çöl tozu yoğunluğu, lodosun estiği bu iki gün yüksek, yerel yağışlar da görülecek. Daha kuvvetli sağanak ise Pazar günü geliyor.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Güneyde sıcaklık 25 dereceye yaklaştı. Güneşin fazla görülmemesinin nedeni, bu bölgede de artan çöl tozları. Özellikle Antalya civarında ve Güneydoğuda hava kirliliği de oluşabilir. Dikkat: bu akşam Güneydoğuya yağışlar hep çamur şeklinde yağacak.

Doğu Anadolu'da sıcaklık bu hafta ortlamayı 7-8 derece aşıyor. Elazığ’da bu akşam yine yağış başlayacak. Sıcaklık 19 derece. Haftaya Çarşamba’ya kadar ılık hava sürecek.

Karadeniz’de hava bulutlu, ama düne göre 3-4 derece daha ılık. Rize, Artvin dolaylarında yağış var. Bugün Bolu 18 derece, yarın yine 14 dereceye inecek.

NTV

 



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,907 µs