En Sıcak Konular

Depremin bilançosu

11 Mart 2010 10:32 tsi
Başbakanlık, Elazığ'da pazartesi günü meydana gelen depremde 41 kişinin hayatını yitirdiği, 74 kişinin yaralandığını açıkladı.

Depremde bin 988 konutun, 44 işyerinin, bin 351 hayvan barınağının hasar gördüğü, 2 bin 777 küçükbaş, 233 büyükbaş, 9 tek tırnaklı hayvan ile 20 adet arılı kovanın telef olduğu ifade edildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 8 Mart 2010 Pazartesi günü önce Elazığ-Kovancılar'da 5.8, sonra da Elazığ Palu'da 5.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. İlk depremde 41 kişi hayatını kaybetti, 74 kişi de yaralandı. Yaralanan vatandaşların 47'sinin tedavileri tamamlanarak taburcu edildi, 27 kişinin ise Elazığ'da bulunan çeşitli hastanelerde tedavilerine devam ediliyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depreme ilişkin 'Genel Hayata Etkililik Kararı' alarak, bölgede acil ihtiyaçların karşılanması için Başbakanlık Acil Yardım Ödeneği'nden 500 bin TL, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nden 125 bin TL olmak üzere toplam 625 bin TL gönderildiği kaydedildi.

Açıklamaya göre; 2 belde, 41 köy ve 10 mezra olmak üzere, toplam 53 yerleşim biriminde yapılan ön hasar tespit çalışmalarında, bin 988 konut, 44 işyeri, bin 351 hayvan barınağı ve 118 diğer yapılar olmak üzere, toplam 3 bun 501 hasarlı yapı tespit edildi. Yıkılan konutların yerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca belirlenecek uygun bölgelerde yenilerinin yapılması için çalışmalara başlandı. Yapılan tespitlere göre 2 bin 777 küçükbaş, 233 büyükbaş, 9 tek tırnaklı hayvan ile 20 adet arılı kovan telef oldu. Adana, Kayseri, Konya ve Van illerinden 4 adet ambulans helikopter ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 helikopter yardım çalışmalarına katıldı. Bölgede 587 personel ile arama-kurtarma, sağlık ve diğer hizmetler yürütüldü. Bölgede muhtelif maksatlı 96 araç, standart personeli ile 164 ambulans ve 30 iş makinesi görev yaptı. Kızılay, Türk Silahlı Kuvvetleri ve yapılan bağışlardan temin edilen 2418 çadır, 6144 battaniye, 734 katalitik soba, 115 prefabrik ev, 23 banyo-wc, 1015 yatak, 280 mutfak seti ve 92 ton muhtelif gıda afet bölgesine ulaştırıldı. Ayrıca, günlük 10 bin ekmek kapasiteli fırın ve 3 adet seyyar mutfak ile 3 öğün sıcak yemek dağıtımı yapıldı.

cihan



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs