En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'a, Kral Faysal Ödülü verildi

9 Mart 2010 21:45 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Arap dünyasının Nobel'i olarak adlandırılan Uluslararası Kral Faysal Ödülü verildi.

Başbakan Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen törenle Uluslararası Kral Faysal Ödülü ödülünü aldı. Erdoğan'a ödülü Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Saudi takdim etti. Suudi Arabistan'da 1976 yılında kurulan Kral Faysal Fonu tarafından verilen ve dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan ödüle layık görülmesinde Erdoğan'ın 2009 yılında Davos'ta yaptığı konuşmanın etkili olduğu yorumları yapılıyor.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, yeryüzünde yaşanan sorunların bir çoğunun temelinde adalet eksikliği ve mahrumiyetinin yattığını söyledi. Başbakan Erdoğan, adaletsizliğin, yaşanan dramların baş sebebi olduğunu vurgulayarak, "Türkiye olarak başta bölgemizde olmak üzere, küresel ölçekte barış, huzur, istikrar ve güvenliği tesis etmek için samimi gayret içindeyiz. Komşularımızla başlattığımız diyalog sürecini dalga dalga bölgemize ve dünyaya hakim kılmak daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek için hep birlikte yoğun bir çaba ortaya koyuyoruz." dedi.

"ORTA DOĞU'NUN KAN VE GÖZYAŞI COĞRAFYASI OLARAK ANILMASI HER BİRİMİZİN VİCDANINI SIZLATIYOR"

Orta Doğu'nun bilimle ve sanatla anılmasını arzu ettiğini ifade eden Erdoğan, "Orta Doğu'nun bir kan ve gözyaşı coğrafyası olarak anılması her birimizin vicdanını sızlatıyor. Biz hep birlikte bu coğrafyanın tarih boyunca olduğu gibi bugün de bilimle sanatla edebiyatla barış ve huzurla dayanışma ve paylaşmayla anılmasını arzu ediyoruz. Bizim barış, uzlaşma, diyalog ve adalet çağrılarımız çok geniş bir coğrafyada yankı buluyor. Huzura susamış gönüllerin adeta çöldeki bir vahaya kavuşuyor gibi umuda kavuşmalarını sağlıyor. Ben inanıyorum ki ortak bir tarihi ve kültürü paylaştığımız bölgemizdeki tüm ülkeler yıllardır devam ede gelen savaş ve çatışmaların son bulmasını en az bizler kadar arzu ediyorlar. Bu mücadelede tek başımıza olmadığımızı görmek, yalnız olmadığımız hissetmek, cesaretimizi arttırıyor." ifadelerini kullandı.

"NEFES ALIP VERDİĞİM SÜRECE BU BÜYÜK PAYEYİ GURURLA TAŞIYACAĞIM"

Erdoğan şöyle devam etti: "Uluslararası Kral Faysal Ödülü işte bu mücadelemizi destekleyen, teşvik eden, bize güç veren son derece anlamlı bir katkı olmuştur. Bir kez daha şahsımı bu ödüle layık gördükleri için Kral Faysal Vakfı'na teşekkür ediyorum. Özellikle barış mücadelesinde Kral Abdullah bin Abdülaziz'e, bu konudaki gayretleri sebebiyle tüm aileye ayrıca teşekkür ediyorum. Nefes alıp verdiğim sürece bu büyük payeyi büyük bir gururla taşıyacağımı ifade ediyorum."

(CİHAN)



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,181 µs