En Sıcak Konular

Basına cezaevi akreditasyonu

9 Mart 2010 16:10 tsi
Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan kapalı cezaevindeki rutin bir açılış için gazetecilere akreditasyon uygulandı.

Kaymakam, emniyet müdürü, belediye başkan yardımcısı, ticaret ve sanayi odası başkanı ve üyeleri, çıraklık eğitim merkezi görevlilerinin katıldığı Alanya cezaevindeki rutin açılış törenine sadece Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri alındı. Cezaevi yetkilileri, cezaevinde akreditasyon uygulandığını ve DHA muhabirinin akredite olarak cezaevine girdiğini söyledi.

Alanya Kaymakamlığı ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO)'nın katkısıyla Alanya L Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda oluşturulan kuaförlük eğitim atölyesi ile bilgisayar teknoloji sınıfının açılışı yapıldı.

Açılış törenine Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, ALTSO yönetim kurulu üyeleri, Çıraklık Eğitim Merkezi görevlileri, kursiyerler ve eğitmenler katıldı. Programa, basın mensuplarından sadece DHA muhabiri Özgür Yılmaz akredite olduğu gerekçesiyle alındı. Diğer basın kuruluşlarının cezaevindeki rutin açılışa çağrılmaması ise tepki çekti.

DHA muhabirinin başvuru yaparak izin aldığını belirten Alanya Başsavcısı Ali Yeldan, "Onlar bakanlıktan izin aldı. Başka hiçbir basın kuruluşu yoktu. Öncesinden başvuru yapıldığı için geldiler. Sadece bakanlıktan izin alan gazeteciler geldi." dedi.

Başsavcı Yeldan, daha önce basında çalışan infaz koruma memuru Ahmet Yeşil'in programı haberleştirerek basın kuruluşlarının temsilcilerine e-posta mesajı olarak attığını belirtti. Ancak, DHA muhabirinin çektiği resimlerin ve haberin paylaşıldığı anlaşıldı.

Programın, cezaevi internet sitesinde paylaşıldığını ifade eden Cezaevi Müdürü Sabri Karadağ, bazı basın mensuplarının adliyedeki ilişkilerini kullandıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bizim tüm basına haber geçme gibi bir zorunluluğumuz olmaz. Bakanlıktan izin alıp gelenler cezaeviyle ilgili röportaj yapıp resim çekebilir. Adliye muhabirleri bu tür etkinlikler yapılmadan 1 hafta önce izin alıp geliyorlar."

Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, daha önce de cezaevindeki programlara bir veya iki gazetecinin çağrıldığını belirterek, "Cezaevlerinin güvenlikleri gereği bazı uygulamalar yapılıyor. Bir gazetecinin programı takip ederek basın kuruluşlarına fotoğraf haber göndermesi yanlış. Cezaevi başsavcının sorumluluğunda bir yer. Bu konuyu kendisiyle detaylı görüşeceğiz." diye konuştu. (CİHAN) 



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,788 µs