En Sıcak Konular

İsveç, Türk iş adamlarına uzun süreli vize verecek

9 Mart 2010 15:20 tsi
İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp, işadamlarına mümkün olduğunca uzun süreli vize çıkarılması konusunda personeline talimat verdiğini söyledi.

Asp, Denizli Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin'i ziyaret etti. Ertekin, Büyükelçi Asp'a teşekkür ederek şehrin tarih, kültür ve ekonomi durumu hakkında bilgiler verdi.

Denizli'nin özellikle ev tekstilinde öne çıkmış bir il olduğunu belirten Vali Vekili Ertekin, sanayicilerinin bakır kablodan mermer üretimine kadar birçok sektörde faaliyet gösterdiğini söyledi. Ertekin, "Özellikle benzerlerine kıyasla oldukça yüksek sıcaklığa ve zengin minerallere sahip jeotermal sularımızın varlığı, Denizli'yi bir kür merkezi konumuna getiriyor." dedi. Bu anlamda İsveç'le iş ilişkilerinin geliştirilmesinin yanısıra sağlık turizminde de destek isteyen Ertekin, "Global dünyada iletişim alanlarının bu kadar yoğun olduğu bir ortamda, hem sosyal hem ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından büyük önem arz eden işadamı ziyaretlerinin vize engeline takılması oldukça düşündürücü. Türkiye, bölgedeki en güçlü ve aktif ülke konumunda." şeklinde konuştu.

Büyükelçi Christer Asp da Denizli'nin çok şanslı bir coğrafyada bulunduğunu, tekstilin ön planda olmasının da önemini arttırdığını söyledi. Türk hükümetiyle bir program üzerinde çalıştıklarını belirten Asp, "Belediyeler arası işbirliği projesi var. Bildiğim kadarıyla Denizli Belediyesi de bu projenin ortağı. Atık suların arıtılması da projenin içinde." dedi. Türk işadamlarının İsveç'le ortak iş yapmasının önem taşıdığına dikkat çeken Christer Asp, "Ancak bildiğiniz gibi Avrupa Birliği ülkelerinde Schengen kuralları uygulanıyor. Dolayısıyla İsveç'in tek başına vize uygulamasını kaldırması mümkün değil. Ben, başvuran işadamlarına mümkün olduğunca uzun süreli vize verilmesi konusunda büyükelçilik personeline talimat verdim. Bu konuda yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Vali Vekili İbrahim Ertekin, Büyükelçi Christer Asp'a Denizli hatırası olarak çeşitli hediyeler verdi. Asp da Ertekin'e hediye takdim etti.



Bu haber 843 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,096 µs