En Sıcak Konular

Biden, Netanyahu ile görüştü

9 Mart 2010 15:05 tsi
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İsrail'i kast ederek ülkesinin "barış için risk alanların daima arkasında" olduğunu belirtti ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya övgüler yağdırdı.

Başbakanlığa gelişinde konuk defterini imzalayan Biden, İsrail'in "Netanyahu gibi bir başbakana sahip olması nedeniyle şanslı olduğunu" yazdı.

Biden, "ülkesinin de İsrail gibi bir dosta sahip olması nedeniyle şanslı olduğunu" vurguladı.

Konuk defterinin imzalanmasının ardından Biden ve Netanyahu, başbakanlıkta uzun bir görüşme yaptılar, daha sonra da açıklamalarda bulundular.

ABD Başkan Yardımcısı, İsrail'i Orta Doğu'da barış görüşmelerine yeniden başlatılmasına yönelik tavrından dolayı övdü ve tarihi barışların cesur adımlar gerektirdiğini kaydetti.

İsrail ile ülkesi arasında, İsrail'in güvenliği söz konusu olduğunda herhangi bir mesafe bulunmadığını söyleyen Biden, "İsrail'in güvenliğini sağlama ve İran'ın nükleer silah sahibi olmasını engellemeye yönelik çaba göstereceklerini kaydetti. Biden, Tahran'a baskı konusunda bazı ülkelerle birlikte hareket ettiklerini dile getirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da İsrail'in güvenlik önceliklerinin, İran'ın nükleer silahlara sahip olmamasının sağlanması ve Filistinlilerin yanı sıra Arap komşularıyla barışı inşa etmekten geçtiğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın ve yönetiminin, uluslararası toplumun İran'a karşı ağır yaptırımlar uygulamasına yönelik çabalarından memnuniyetini dile getiren Netanyahu, uygulanması muhtemel güçlü yaptırımlarla İran rejiminin, nükleer programını geliştirme ile kendi geleceği arasında bir seçim yapmak durumunda bırakılacağını ifade etti.



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,221 µs