En Sıcak Konular

'Net bir mesaj almadan...'

9 Mart 2010 13:17 tsi
'Net bir mesaj almadan...' Başbakan'dan Washington'u ilgilendiren büyükelçi açıklaması.

Başbakan Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısına tepki olarak Ankara'ya çağrılan Büyükelçi Namık Tan'ın ne zaman döneceği konusuna açıklık getirdi.

Başbakan Erdoğan, ''Net mesaj almadan Büyükelçimizi Washington'a göndermeyeceğiz'' dedi.

ANKARA YENİDEN ARABULUCU

NTV televizyonunun bildirdiğine göre Erdoğan ayrıca Ankara’nın İsrail-Suriye görüşmelerindeki arabulucu rolüne döneceğini belirtti.

Erdoğan “İsrail de arabuluculuğumuzu kabul etti, görüşmeler her an başlayabilir” dedi.

Kral Faysal Vakfı tarafından şahsına verilen  “Kral Faysal İslam'a Hizmet Ödülü” törenine katılmak amacıyla Suudi Arabistan'a gelen Erdoğan düzenlediği basın toplantısında Ortadoğu barışı için çağrı yaptı.

GAZZE'DE YARALAR SARILMALI

Ortadoğu Barış Süreci'nde yaşanan tıkanıklığın giderilmesi ve barış görüşmelerinin tüm kanallarda yeniden canlandırılması gerektiğini belirten Başbakan Filistin meselesine kalıcı bir çözüm bulunması  gerektiğini söyledi ve ekledi:

"Gazze'de yaşanan trajedinin yaralarının sarılmasına ve Gazze'nin her açıdan yeniden inşasına vakit kaybetmeden el  birliğiyle başlanmalıdır. Bu noktada, uluslararası toplumun Gazze'ye inşaat malzemelerinin girişine izin vermesi, ayrıca, Kudüs'ün demografisini, statüsünü  ve karakterini değiştirmeye yönelik uygulamaları dahil, barış sürecini tıkayan  tüm faaliyetlerine son vermesi için İsrail'e gerekli baskıyı yapması  gerekmektedir. Mescid-i Aksa, Beytüllahim'deki Bilal Camii ve El Halil'deki  İbrahim Camii'nin İslami karakteri korunmalı ve gerekli saygı gösterilmelidir.”

Erdoğan “Uluslararası toplumun, Gazze'ye inşaat malzemelerinin girişine izin vermesi, ayrıca, Kudüs'ün demografisini, statüsünü ve karakterini  değiştirmeye yönelik uygulamaları dahil, barış sürecini tıkayan tüm  faaliyetlerine son vermesi için İsrail'e gerekli baskıyı yapması gerekmektedir”  dedi.

Başbakan, "Komşularımızla yürüttüğümüz yapıcı diyalog sürecini  bölgemize de hakim kılmak, bölgemizi bir istikrar, refah ve kalkınma kuşağına  dönüştürmek için hep birlikte yoğun bir çaba ortaya koyuyoruz. Ortadoğu'nun çözümsüz kalmış ihtilaflar, gerginlikler ve çatışmalar  bölgesi olarak anılmasını istemiyoruz" dedi.

“FİLİSTİN MESELESİNE KALICI BİR ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKMEKTEDİR”
Bölgeye yönelik vizyonumuz çerçevesinde, Irak ve Suriye ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizmalarını tesis ettiklerini hatırlatan  Başbakan Erdoğan, Libya, Mısır ve Ürdün ile de benzer istişare ve iş birliği  mekanizmaları kurmayı öngördüklerini söyledi.

Erdoğan, “Bölgemizde kritik bir dönemden geçiyoruz. Irak uluslararası toplumun gündemindeki öncelikli yerini muhafaza etmektedir. Irak'ta 7 Mart günü yapılan  seçimler ve bu seçimler uyarınca kurulacak yeni hükümet, gerek bu komşumuzun  geleceği, gerek bölgemizin barış ve istikrarı açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.



Bu haber 987 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,918 µs