En Sıcak Konular

Elazığ Valisi: Ekipler hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor

9 Mart 2010 12:07 tsi
Elazığ Valisi Muammer Erol, merkez üssü Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından 14 ekibin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Vali Erol, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Başbakanlık Afet ve Acil Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy ve AK Parti Elazığ Milletvekilleri ile Okçular köyünde incelemelerde bulundu.

Vali Erol ve beraberindekiler, köyde oluşturulan taziye çadırını da ziyaret ederek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Vali Erol burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Dün 04.32 itibariyle, öncelikle insan hayatını kurmaya yönelik çalışmalara ağırlık verildiğini'' söyledi.

Enkaz altındaki tüm vatandaşların kısa sürede çıkarıldığını, yaralıların hastanelere intikal ettirildiğini belirten Erol, ''Dün itibariyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın otopsileri tamamlanarak, defin işlemlerine hazır hale getirildi. Bugünde defin konusunda herhangi bir problem kalmamıştır.'' dedi.

Vali, bundan sonra neler yapılacağı yönündeki bir soruyu ise ''14 ekip olarak hasar tespit çalışması yapıyoruz. Hemen ardından İl Özel İdaresi, karayolları ve DSİ enkaz kaldırma işlerine başlayacak. Sonrasında ise kalıcı konutların yapılacağı yerlere dair tespit gerçekleştirilecek'' şeklinde cevapladı.

Başbakanlık Acil Destek Fonundan 500 bin liranın il özel idaresi hesabına yatırıldığını da belirten Erol, ''Bu paralar afetzede vatandaşların ihtiyaçlarına göre ayni ve nakdi olarak dağıtılacak'' dedi.
 
aa



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,076 µs