En Sıcak Konular

El Kaide taktik değişikliğine gidiyor

9 Mart 2010 11:07 tsi
El Kaide taktik değişikliğine gidiyor  	Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü Leon Panetta, ABD'de son zamanlarda önlenen terör saldırısı girişimlerinin El Kaide terör örgütünün taktik değişikliğine gittiğini gösterdiğini söyledi.

Oklahoma Üniversitesi'nde düzenlenen, dış politika konulu bir konferansta yaptığı konuşmada, terörle mücadele operasyonlarının El Kaide'nin üst düzey lider kadrosunun üzerinde büyük bir baskı yarattığını ve pek çok üst düzey liderin örgütten kaçmasına yol açtığını savunan Panetta, ''Ancak ABD'de son zamanlarda önlenen terör saldırısı girişimlerinin El Kaide örgütünün taktik değişikliğine gittiğini gösteriyor'' dedi.

''El Kaide ve bu örgütle ilişkisi bulunanlarla savaşta olan bir ülkeyiz ve bu sürekli bir savaş. Öldürebildikleri kadar Amerikalı öldürmeye kararlılar'' diye konuşan Panetta, son aylarda El Kaide terör örgütüne yönelik yapılan terörle mücadele operasyonlarında örgütün üst düzey lider kadrosunun yarısından fazlasının hayatını kaybettiğini belirtti.

Bir zamanlar El Kaide için güvenli liman olarak kabul edilen, Pakistan'ın aşiret bölgelerinde düzenlenen operasyonlar sonucu örgütün üst düzey lider kadrosundan 20 kişinin öldürüldüğüne dikkati çeken Panetta sözlerine şöyle devam etti:

''Terörle mücadele operasyonlarımız, El Kaide'nin üst düzey liderleri üzerinde yoğun baskı yarattı. El Kaide'nin işleyişini sekteye uğratan, örgüt içindeki komuta ve kontrolü bozan operasyonları etkili bir şekilde sürdürüyoruz. Ancak bu da bir savaş. Onlar da bizim üzerimize gelmek için bulabildikleri her yolu deniyorlar''.

El Kaide terör örgütünün, daha önce terörist faaliyetlere karışmamış veya örgütle bağlantısı belgelenmemiş kişileri ABD'ye göndererek taktik değişikliğine yöneldiğine ilişkin delillerin güçlendiğini belirten Panetta, bu bağlamda CIA'de kayıtları bulunmayan terör saldırısı hazırlığındaki 4 kişinin ABD'de tutuklandığına işaret etti.

Tutuklananlar arasındaki, bir havaalanında kamyon sürücüsü olarak çalışan, El Kaide ile ilişkisi olduğu kabul edilen, Afganistan doğumlu Necibullah Zazi'nin, geçen ay kendisine yöneltilen terör suçlamalarını kabul ettiğine dikkati çeken Panetta, CIA tarafından tanınmayan daha başka örgütle ilişkili kişilerin ABD'ye gönderilmiş olmasından kaygı duyduğunu ifade etti.



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,059 µs