En Sıcak Konular

Açılım toplantısı esprili geçecek

9 Mart 2010 10:25 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Açılımı toplumun tüm kesimlerine anlatın." direktifi ile başlayan AK Parti'nin açılım toplantıları, tam gaz devam ediyor.

Bir taraftan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin önde gelen isimleriyle toplantılarda bir araya gelirken bir taraftan da il ve ilçe teşkilatları Türkiye'nin 81 ilinde toplantılar düzenledi. Bunların 25 tanesinde AK Partili bakanlar, genel başkan yardımcıları ve grup başkan vekilleri konuşmacı olarak bulundu.

Mart ve nisan ayında da bu konferanslar devam edecek. Gençlik ve kadın kolları ile Siyaset Akademisi de bu iş için görevlendirildi. Demokratik açılımın anlatılmasının halk için bir ihtiyaç olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Toplum bu konuda bir doyum noktası oluşuncaya kadar devam edeceğiz. Toplumdaki algı bu noktaya gelene kadar çalışmalarımız sürecek." açıklamasını yapıyor.

Demokratik açılım için en kapsamlı çalışma ise İstanbul'da sürdürülüyor. Bünyesinde bir 'demokratik açılım komisyonu' kuran AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul'da 6 konferanstan oluşan bir program başlattı. 'Türkiye Buluşmaları İstanbul Konferanslar'ı adı altındaki toplantılarda Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ilk toplantıları gerçekleştirdi. Önümüzdeki iki hafta sonunda ise, Düzce Milletvekili Celal Erbay, AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın konferanslarıyla program devam edecek.

Öte yandan Başbakan'ın 20 Şubat'ta Dolmabahçe'deki ofisinde ses sanatçılarıyla buluşmasından sonra şimdi de diğer sanatçılar gündeme alındı. Başbakan, mart ayının sonlarına doğru sahne sanatçılarıyla bir araya gelecek. Toplantıya, sinema ve tiyatro oyuncuları, yapımcılar, yönetmenler ve aralarında Cem Yılmaz ile Ata Demirer gibi isimlerin bulunduğu stund-up sanatçıları katılacak. Henüz listenin kesinleşmediğini belirten Hüseyin Çelik, hiçbir isme yazılı veya sözlü davet iletilmediğini kaydetti.

zaman



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,683 µs