silahlı saldırı | " /> silahlı saldırı | "/>

En Sıcak Konular

Ukrayna Başkonsolosluğu'na silahlı saldırı

9 Mart 2010 10:14 tsi
Ukrayna Başkonsolosluğu'na silahlı saldırı Ukrayna Başkonsolosluğu'na zorla girmeye çalışan kişi vuruldu...

Bakırköy'deki Ukrayna Başkonsolosluğu'na üzerinde silah ve bomba olduğunu söyleyen bir kişi zorla girmeye çalıştı. Güvenlik görevlisi şahsı vurarak etkisiz hale getirdi.

Sabah saatlerinde Florya Şenlikköy Mahallesi Adakale Sokak'ta bulunan Ukrayna Başkonsolosluğu'na saat 09.00 sıralarında gelen bir şahıs, üzerinde bomba ve silah olduğunu söyleyerek zorla içeri girmeye çalıştı. Konsolosluk kapısında bulunan güvenlik görevlileri, şahsı silahla vurarak etkisiz hale getirdi. Yaralı şahıs, hastaneye kaldırıldı.

Bu arada olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

YARALI YAKALANAN V.D'NİN HASTANEDEKİ TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na silahla girmek istediği için silahla vurularak yaralı yakalandığı belirtilen 29 yaşındaki V.D, kaldırıldığı hastanede tedavi görüyor.

Alınan bilgilere göre, Bakırköy'ün Florya semtindeki Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na elinde bulunan çanta ve silahla girmek isterken yaralı halde yakalanan V.D, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen V.D'nin tedavisine, polis nezaretinde devam ediliyor.

Bu arada, başkonsolosluk binasının bulunduğu Adakale Sokak'ın girişleri polislerce kapatılarak güvenlik şeridi oluşturuldu.

Polis, V.D'nin çantasını fünye ile patlatmak için hazırlıklara başladı. Bu amaçla olay yerine bomba imha işleminde kullanılan robot da getirildi.

İŞKENCE GÖRDÜĞÜ İÇİN SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ

Ukrayna Başkonsolosluğu'na üzerinde bomba ile girmeye çalışan kişinin Volkan Ö. olduğu belirtildi. Şahsın, Ukrayna polisi tarafından gözaltına alınıp cezaevinde işkence gördüğünü öne sürerek eylem yaptığını söylediği öğrenildi.

Bakırköy'deki Ukrayna Başkonsolosluğu'na üzerindeki bomba ile girmeye çalışırken silahla vurulan Volkan Ö.'nün tedavisine Bakırköy Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor. Hayati tehlikesi bulunmayan Volkan Ö.'nün, polise verdiği ilk ifadede, Ukrayna'daki evine hırsız girdiği için polise müracat ettiğini, asılsız ihbar olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını söylediği belirtildi. Cezaevinde işkence gördüğünü söyleyen Volkan Ö.'nün intikam için eylemi gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Volkan Ö.'nün 1 yıl Ukrayna'da yaşadığı, hırsızlık ihbarının ardından sınır dışı edildiği kaydedildi.

Olayla ilgili polisin incelemesi sürüyor.

VALİ GÜLER: OLAYIN KİŞİSEL BİR DURUMDAN KAYNAKLANDIĞI SANILIYOR

İstanbul Valisi Muammer Güler, Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki olayın kişisel bir durumdan kaynaklandığının sanıldığını bildirdi.

Güler, Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Ankara'ya uğurladıktan sonra Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na silahla girmek isterken yaralı halde yakalanan kişiye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vali Güler, eşi Ukraynalı olan bir Türk vatandaşının başkonsolosluğa girmek istediğini, yanında bir paket bulunduğunu, polisin paketin ne olduğunu sorması üzerine bomba olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Zanlının, silahıyla rastgele ateş ederek başkonsolosluğa girmek istediğini ifade eden Güler, şunları kaydetti:

''Polisin de silah kullanma şartları oluştuğu için silahla şahsa müdahale etmiş. Şahıs şu anda yaralı, hayati tehlikesi olmadığı belirtiliyor. Yanındaki pakette kablolar olduğu görülmüş. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Pakette ne olduğu araştırılıyor. Şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayın siyasi ya da başka bir yönü yok. Kişisel bir durumdan kaynaklandığı sanılıyor. Ukraynalı eşinden dolayı birtakım sıkıntılar yaşadığı anlaşılıyor. Eşinin evinin soyulduğu, oradaki görevlilerin farklı muamele yaptığını söylediği belirtiliyor. Soruşturma devam ediyor.''

HÜSEYİN ÇAPKIN: ŞAHIS, UKRAYNA'DA YAŞADIĞI SORUNLARI BU ŞEKİLDE ÇÖZMEYE ÇALIŞMIŞ

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Ukrayna Başkonsolosluğu'na yapılan saldırı girişiminin şahsi meseleler yüzünden kaynaklandığını söyledi. Çapkın, "Şahıs Ukrayna'dan sınır dışı edilmiş. Şahsi meselelerini bu şekilde çözmeye çalışmış." dedi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Hüseyin Çapkın, yetkililerden bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklama yapan Çapkın, polise ateş ettikten sonra etkisiz hale getirilen kişinin 1981 doğumlu Volkan Ö. olduğunu söyledi. Çapkın, "Şahıs Ukrayna'da yaşıyormuş, kendisi evli. Ukrayna'da yaşadığı sorunları bu şekilde çözmek istemiş. Sabah saatlerinde üzerini aramak isteyen polise direniyor. Polis aramaya çalışınca üzerindeki silahı çıkartıp ateş ediyor. Polis de karşılık vererek şahsı etkisiz hale getiriyor. Şahsın bu sırada yanında bir de paket getirmiş. Pakette kablolar görünüyor. Kendisini pakette bomba olduğunu söylemiş. Ukrayna'da cezaevinde yatmış ve sınır dışı edilmiş." diye konuştu.
 
Çapkın, şahsın elinde getirdiği paketin incelemesinin sürdüğünü kaydetti.

BAŞKONSOLOSLUK ETRAFINDAKİ BİNALAR BOŞALTILIYOR

Ukrayna Başkonsolosluğu'na yönelik silahlı ve bombalı saldırı girişimi sonrası, konsolosluk etrafındaki binalar tahliye ediliyor.

Sabah saatlerinde konsolosluk binasına gelen bir kişi, üzerine arattırmadan içeri girmek isteyince polis tarafından engellendi. Silah çeken şahıs, polisin karşılık vermesi üzerine vurularak etkisiz hale getirildi. Şahsın arattırmak istemediği çantada zaman ayarlı bomba olduğu belirlendi.

Olay yerine uzman ekip çağrıldı. Konsolosluk çevresindeki binalar tahliye edildi.

Görgü tanıkları 1 el silah sesinden sonra 5-6 el daha silah sesi duyduklarını aktardı. Olay sırasında içeride konsolosluk çalışanlarının olduğu ancak yaralanan kimsenin olmadığı belirtildi. Yaralı saldırgan, konsolosluk binası içerisindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

KONSOLOSLUK KARŞISINDAKİ OKUL UZUN SÜRE BOŞALTILMADI

Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan saldırı girişiminin ardından çevredeki binalar hemen boşaltıldı. Konsolosluk karşısındaki Zeynep Bediha Kılıçoğlu İlköğretim Okulu'nun uzun süre tahliye edilmemesi ise dikkat çekti.

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu'nun hemen karşı çaprazındaki Zeynep Bediha Kılıçlıoğlu İlköğretim Okulu'nun içindeki öğrenci ve çalışanların tahliye edilmediği gözlendi. Veliler ve okul çalışanları polisin göstermelik olarak şerit çektiğini belirterek okulun boşaltılmasını istedi. Olayın ardından bazı evler bomba olması ihtimaline karşılık boşaltılırken, çaprazında bulunan Zeynep Kılıçlıoğlu İlköğretim Okulu boşaltılmadı. Öğrenciler sadece okulun içine alınırken bazı veliler ve çalışanlar bu duruma tepki gösterdi.

Bomba olması ihtimaline karşılık polisin aldığı önlemleri göstermelik olarak değerlendiren kantin görevlisi Demet Özarslan, okulun boşaltılması gerektiğini ifade etti. Bu arada bazı velilerde okula gelerek yetkililerden bilgi almak istedi.

cihan



Bu haber 1,486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,364 µs