En Sıcak Konular

Kuvvetli yağışlar geliyor

9 Mart 2010 09:12 tsi
Türkiye genelinde yağışlar görülecek.

Yağışların; sabah Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve İzmir'in kuzey ilçelerinde(Dikili ve Bergama), öğle saatlerinde Balıkesir, Bursa, Bilecik, Bolu ve Ankara'nın kuzeyinde, akşam ise Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 
 
Sıcaklıklar, Karadeniz Bölgesi'nde hissedilir derecede(8 ila 10 derece) olmak üzere kuzey ve doğu bölgelerde artacak, güneybatı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak.

Rüzgar, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu(Poyraz), diğer yerlerde güney ve güneybatı(Lodos) yönlerden orta kuvvette, Marmara ile güney ve iç bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-60 km/s) şeklinde esecek.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahmminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak:

MARMARA:Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah Edirne, Kırklareli ve Çanakkale, öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

EGE:Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde İzmir'in kuzey ilçelerinde (Dikili ve Bergama) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Güney ve İç Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek.

AKDENİZ:Parçalı çok bulutlu, sabah Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur), öğle saatlerinde bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU:Çok bulutlu, kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat) ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Ankara'nın kuzeyinde, akşam Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek.

BATI KARADENİZ:Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Bolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; akşam saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ajanslar



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,606 µs