En Sıcak Konular

İmralı'ya uzman heyet gitti

0 0 0000 00:00 tsi
İmralı'ya uzman heyet gitti Hükümet dış kamuoyunu yönlendirme gayretlerine set çekti. DTP'nin "Öcalan'ın sağlık durumunu kontrol için uzman heyet gönderilsin" çıkışına hükümet sağlık ekibiyle yanıt verdi. Heyet İmralı'da...

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği iddialarının yalan olduğunu söyledi. Çiçek, ancak dış kamuoyunun bu gibi konularla meşgul edilmemesi için 3 kişilik bir heyetin bugün öğle saatlerinde İmralı'ya gittiğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cemil Çiçek, Öcalan'ın yeniden yargılanması konusunun gündemden düşmesinin ardından bazılarının yeni bir gündem oluşturmaya çalıştığını ve böyle bir yalanı ortaya attığını ifade etti.
 
Bakan Çiçek "Türkiye Cumhuriyeti devleti böyle yollara tenezzül edecek bir devlet değildir. Eğer bunu düşünmüş olsaydı, bugünü beklemez geçmişte yapardı, ancak bu devlet bir hukuk devletidir" dedi.
 
Çiçek, bugün öğle saatlerinde toksikoloji yani zehir bilimci bir profesörün başkanlığında 3 kişilik uzman heyetin İmralı'ya gittiğini belirtti.
 
CNN TÜRK’ün aldığı bilgiye göre, toksikoloji, dahiliye ve psikiyatri uzmanları muayenelerini tamamladı, tahlil için gerekli materyalleri alarak İmralı'dan ayrıldı. Sonuçlar en geç iki gün içinde açıklanacak.
 
Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili iddialar İtalya'nın başkenti Roma'daki avukatları tarafından ortaya atılmıştı.
 
DTP iddiaların araştırılmasını istemişti
 
DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili iddiaların ''tereddüte yer bırakmayacak şekilde araştırılması''nı istemişti.
 
Tuğluk, ''Öcalan'a saldırı var ise, bunun sonuçlarının hiç kimsenin hesap edemeyeceği kadar ağır olacağı''nı öne sürmüştü.

DTP'li 54 belediye başkanı da, Öcalan'ın zehirlendiği yönündeki iddiaların araştırılmasını istemişti.
 
Diyarbakır'daki toplantıda, Demokratik Toplum Parti'li belediye başkanlarının imzaladığı metni, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir okumuş, Baydemir, "Zehirleme teşebbüsünde bulunulmuşsa, bu Türkiye'nin iç barışına, toplumun huzuruna yapılmış tehlikeli ve art niyetli bir müdahale anlamı taşıyacaktır" demişti.
 
Adalet Bakanlığı, iddialar üzerine 1 Mart'ta yaptığı yazılı açıklamada, Öcalan'ın Türkiye'de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen kişilerin yararlandığı tüm haklardan istifade ettiğini, bugüne kadar ciddi bir sağlık probleminin olmadığını bildirmişti.

CNNTurk



Bu haber 324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,264 µs