En Sıcak Konular

Hırsızların en yoğun 'çalıştıkları' saatler

7 Mart 2010 18:54 tsi
Hırsızların taktik değiştirerek geceleri yerine gündüzleri 'işbaşı' yaptıklarına dikkat çeken yetkililer, en yoğun hırsızlık vakalarının hafta içi saat 14.00 ila 16.30 arasında olduğu kaydediliyor.

Belçika'da geçtiğimiz yıl içinde toplam 66 bin soygun gerçekleşti. Federal polis yetkililerinin son verilerine göre, ülke çapında günde ortalama 180 soygun gerçekleşirken, bunun bir önceki yıla oranla 9 bin daha fazla olduğu vurgulandı.

Hırsızların taktik değiştirerek geceleri yerine gündüzleri 'işbaşı' yaptıklarına dikkat çeken yetkililer, en yoğun hırsızlık vakalarının hafta içi saat 14.00 ila 16.30 arasında olduğu kaydediliyor.

2005 yılına kadar hırsızlık vakalarında bir azalmanın görüldüğünü fakat o tarihten bu yana her geçen yıl artan bir oranda hırsızlık olayı ile karşılaştıklarını kaydeden polis yetkilileri, özellikle eski Doğu Bloku ülkelerinden gelen genç çete üyelerinin daha korkusuzca hırsızlık yaptığını ifade ediyor. Emniyet birimleri bu tür çetelere karşı daha yoğun bir çalışma içine gireceklerini duyurdu.

Öte yandan başkent Brüksel'de her 57 dakikada bir mesken soygununun gerçekleştiği ve Belçika genelinde yapılan her altı soygundan birisinin başkentte işlendiği belirtildi. Brüksel'de bulunan 19 belediyede bir yılda ortalama 9 binden fazla soygun oluyor. Özellikle yabancı asıllıların yoğun olarak bulunduğu Schaarbeek, Sint-Josse ve Evere belediyelerinde soygun olaylarında ciddi bir artışın olduğu kaydediliyor.

İstatistikî bilgilere göre soyguncuların en yoğun çalıştıkları gün ve saatleri şöyle; salı günleri saat 15.00 ve perşembe günleri saat 16.00. Polis verilerine göre Belçika'daki soygunların üçte biri saat 14.00 ile 20.00 arasında gerçekleşiyor. Özellikle ailelerin çocuklarını okuldan almak için dışarı çıktıkları zaman dilimi hırsızların soygun için harekete geçtikleri anlar oluyor. Yetkililere göre, hırsızların artık daha fazla gündüzleri soygun yapmalarının altında polisin geceleri düzenli olarak yollarda çevirme ve kontrol yapması yatıyor. Belçika polisinin bunu göz önünde bulundurarak artık gündüz saatlerinde de ekip arabası ile mahalleleri dolaşacakları bildirildi.

cha



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,642 µs