En Sıcak Konular

Hisarcıklıoğlu: Kaliteli demokrasi şart

7 Mart 2010 18:26 tsi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, güçlü bir ekonomi için kaliteli demokrasinin şart olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu, "Türkiye bir an önce kendi içinde o bu işini bırakıp yapısal dönüşüm sürecine tekrar bir ivme kazandırması lazım. Türkiye yapısal reformlara başlıyor olması lazım. Bunu eğer ekonomide ilk 10 gireceksek güçlü ekonomi kaliteli demokrasi şart. Bu ikisi birbirinden ayrılmaz bütün." dedi.

Diyarbakır Fuar Merkezi'nde açılan Kadın Emeği Sergisi'nin açılışına katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünya ekonomisi sıralamasında 17. sıraya yükseldiğini hatırlattı. TOBB Başkanı, "Birinci olur muyuz oluruz ama önce birlik ve beraberlik bereketini oluşturmamız gerekiyor. Onun için birbirimizi farklı düşünüyor diye farklı görüşte diye örtünüyor - örtünmüyor diye birbirimizi dışlarsak işte o zaman kaybederiz." diye konuştu.

Türkiye'deki her şeyin oturulup tartışılarak çözüleceğini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Oturup tartışacağız, doğruyu hep beraber bulacağız. Doğru yolu bulmanın yolu bu. Kavga olduğu zaman işte o zaman tartışma olmaz, fikirlerin tartışması olmaz. Siz kadınlar hiçbir zaman güzlünün yanında olmayın. Hak ve adaletin yanında olun. Türkiye bir an önce kendi içinde o bu işini bırakıp yapısal dönüşüm sürecine tekrar bir ivme kazandırması lazım. Türkiye yapısal reformlara başlıyor olması lazım. Bunu eğer ekonomide ilk 10 gireceksek güçlü ekonomi kaliteli demokrasi şart." şeklinde konuştu.

Kavganın olduğu yerde sinir ortamının olduğunu, sinirin olduğu yerde de hiç kimse makul düşünemediğini kaydeden Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: "Onun için bakın 2000-2007 arasında ortak akıl vardı, bereket vardı. 2007 sonrasında kendi kendimizle kavga etmeye başladık bereketini kaçırdık işin. Biz diyoruz ki zengin olacağız, bunu başarabileceğimizi gösterdik. Son 30 yılda gösterdik. Rahmetli Özal dedi alın satın. Ona hep beraber vatan haini dedik. Ama ne kadar iyi görmüş önümüzü açınca 3 milyon Dolar ihracat yapan Türkiye 130 milyon ihracat yapan Türkiye'ye geldik. 200'den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye 80'lerde Suudi Arabistan'ın gerisinde Yunanistan'la eşit. Bugün İtalya ile Çin'in arasında en büyük sanayi devi. Ne bugün Suudi Arabistan ve Yunanistan konuşuluyor çünkü azıcık önümüz açıldı. Biz de o zaman müteşebbis ruhumuzu gösterdik. Bugün Avrupa'da satılan üç televizyon birini biz üretiyoruz."

cha



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,967 µs