En Sıcak Konular

Bakan Aydın: Cezaevlerimiz ıslah merkezlerine dönüşüyor

7 Mart 2010 17:26 tsi
Sinop temaslarını sürdüren Devlet Bakanı Mehmet Aydın, son olarak tarihi Sinop Cezaevi'ni gezdi. Bakan Aydın, cezaevlerinin artık günümüzde ıslah merkezlerine dönüştüğünü ifade etti.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti Sinop Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Kış Eğitim Programı'na katıldı. Şirin Derya Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programda 'Demokratik Açılım' konusunda gençleri bilgilendiren Bakan Aydın, geceyi sinopta geçirdi. Aydın, Sinop temaslarının 2'nci gününde tarihi mekanları gezdi.

Bakan Aydın, Sinop'taki temas ve incelemelerini eşi Nihal Aydın, Sinop Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Güvençer ile birlikte tarihi Sinop Cezaevi'ni gezerek tamamladı. Aydın, yetkililerden cezaevi ile ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Aydın, ayrıca, cezaevini ziyareti sırasında bir televizyon kanalında gösterilen 'Parmaklıklar Ardında' dizisinin setini de gezdi.

Tarihi cezaevinin bir bölümünde çevrilen dizinin oyuncularıyla bir araya gelen Bakan Aydın, burada yapım ekibi ve oyuncularla bir süre sohbet etti. Tarihi cezaevi çıkışında basın mensuplarının tarihi cezaevi ile ilgili sorularını cevaplayan Aydın, insanoğlunun akla hayale gelmeyen cinayetleri işlediğini, bu türden cinayetleri işleyenleri toplumdan uzaklaştırıp kötülüklerinden korumak için böyle mekanlar inşa edildiğini ifade etti.

İnsanın asıl üzüldüğü şeyin, yazdığı şiirden mahkum olması olduğunu ifade eden Bakan Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"insanlık tarihinde bu olay var, sadece bize has bir şey değil ama dünya eski dönemlere nazaran daha uygar hale geldi. Hatta bugün hapishanelerimiz yavaş yavaş ıslah merkezine dönüşüyor" şeklinde konuştu. Bakan Aydın, daha sonra Bafra ilçesindeki programa katılmak üzere Samsun'a hareket etti.

Üç tarafı denizle çevrili tarihi kale duvarlarının içerisinde yer alan cezaevi, Türkiye'nin en eski cezaevlerinden birisi olarak biliniyor. Selçuklu Sultanı İzzettin Keykavus tarafından tersane olarak yaptırılan ve kentin dokusunu yansıtan tarihi yapı, ilk kez 1568 yılında cezaevi olarak kullanıldı. Aralarında Kırım Hanı Devlet Giray, Nazım Hikmet, Refik Halit Karay, Sabahattin Ali, Zekeriya Sertel, Mustafa Suphi, Burhan Felek'in de bulunduğu birçok ünlü mahkuma ev sahipliği yapan tarihi yapı, 2000 yılında ziyarete açıldı.

cha



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,638 µs