En Sıcak Konular

Arınç: ekonomik ve siyasi istikrar at başı

7 Mart 2010 15:57 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyasi istikrar olunca ekonomik istikrarın da at başı beraber gittiğini belirtti. Arınç, şimdi sürekli istikrar olduğunu, bunu bozmaya çalışanların bulunduğunu ama muvaffak olamadıklarını ifade ederek, "

Arınç, Turgutlu Belediyesi Sebze Meyve Hal Kompleksi'nin açılışında yaptığı konuşmada, geçmişte en büyük eksikliğin istikrar ve güvenin olmayışı olduğunu ifade etti. Arınç, hükümetlerin, 80 yıllık dönemde ortalama bir yılda değişirken, AK Parti hükümetinin 7-8 yıldır görevde olduğunu hatırlattı. Arınç, ''Türkiye'ye gelecekse de başka iktidarlar, hükümetler mutlaka tek başına gelsin. İstikrar olsun.'' diye konuştu.

Arınç, Turgutlu Belediyesi Sebze Meyve Hal Kompleksi'nin açılışında yaptığı konuşmada, siyasi istikrarın önemine dikkati çekti. Arınç, şunları söyledi: "Siyasi istikrar olunca ekonomik istikrar da at başı beraber gidiyor. Geçmişte en büyük eksikliğimiz istikrar ve güvenin olmayışıydı. Bu hükümet 60. hükümettir. 1923'te Cumhuriyet'ten başladığımızı düşünürsek, çok partili hayata 1950'de başladığımızı düşünürsek, bugüne kadar 60 hükümet geldi, 80 küsur yıl içinde. Ortalama hükümetlerin yılı 1 yıl 3 ay. Ama bir hükümet eskiden bir yılda değişirken, şimdi 7-8 senedir aynı gücüyle çalışmaya devam ediyorsa, kar işin devamındadır. Esnafımız böyle der, kar işin devamındadır. Hadisi Şerif'te de öyle deniyor. 'amellerin efdali az da olsa devamlı olanıdır' İstikrar çok önemli. Çünkü yatırım yapacaksınız gözünüz istikrarda. 'Acaba bu hükümet gider de işler kalır mı, acaba Türkiye karışır mı, acaba Türkiye'yi karıştırmak isteyenler çıkar mı, acaba Türkiye'de fitne fesat çıkarmak isteyenler muvaffak olur mu, acaba darbe gelir mi, muhtıra verilir mi, acaba şu olur mu, bu olur mu?' Cebinizde para var, yatırım yapacaksanız buradan kar almak, nemalanmak istersiniz. Yaptığınız iş ticari iştir. 'Bu işin sonunda batmak da var' diye düşünürseniz, cebinizdeki parayı sarf etmezsiniz. İster işportacı olun, ister Manisa Organize Sanayi Bölgesine, ister Turgutlu Sanayi Bölgesine gelin, yapacağınız yatırımın size ne getireceğini doğal olarak düşüneceksiniz. Şimdi sürekli istikrar var. Bunu bozmaya çalışanlar var, bir türlü muvaffak olamadılar. Allah ülkemizi karıştırmak isteyenlere, fesat çıkarmak isteyenlere imkan ve fırsat vermesin. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozdurmasın. Türkiye'ye gelecekse de başka iktidarlar, hükümetler mutlaka tek başına gelsin. İstikrar olsun."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendilerinden önce Türk lirasının değerinin Uganda parasından daha kıymetsiz hale geldiğini de hatırlatarak, "Bir tane 1 vardı, yük katarları gibi bol sıfırlı paramız vardı. Sıfırları attık, ortada bir kaldı. 1 Dolar, bir liraya eşit oldu." dedi. Gerçek milliyetçiliğin, vatanseverliğin bu olduğunu ifade eden Arınç, ''Uganda parası kadar kıymetsiz parayla Türkiye'yi yönetmeye kalkan, tuvalete giderken neredeyse on milyonluk sıfırlı kağıt paralar vermeye kalkan bir ülkede, Türk parası kıymet kazandı.'' dedi.

Arınç, Turgutlu'ya her geldiklerinde büyük hizmetlerle karşılaştıklarını, ilçenin kendi rekorlarını kırdığını ifade etti. Arınç, Köprübaşı ilçesine bağlı Kıranşeyh Köyündeki çocukların kendisinden bilgisayar ve internet kafe istediklerini anlattı. İmkan bulmaları halinde bunu yapacaklarını söyleyen Arınç, Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en iyi göstergelerinden birinin de çocukların talepleri olduğunu kaydetti.

Türkiye'de standartların yükseldiğini ifade eden Arınç, halkın buna layık olduğunu, hükümetlerin de bunu yapmak mecburiyetinde bulunduğunu anlattı. Arınç, bol konuşmalarla değil, bol icraatlarla ancak insanlara hizmet edilebileceğini söyledi. "At binenin kılıç kuşananın." diye konuşan Arınç, 9 bin 500 kilometrelik yolu tamamladıklarını söyledi. Arınç, şöyle devam etti:

"İster Aydın'dan Denizli'ye gidin, Afyon'dan başka yere gidin, isterseniz gelin, ister Nevşehir'den Kayseri istikametine gidin. Bitlis'ten, Bingöl'den, Van'dan, Ağrı'dan, Hakkari'den, Iğdır'a geçin. Şimdi hedefimiz tamamlanıyor. Bu yıl sonu itibariyle 15 bin kilometre yol yapacağız. Gördes Barajı'nda 10 yıl içinde yapılan sadece yüzde 12'si, geriye kalan 80. Çok para istiyor, bitecek. Çevre ve Orman Bakınımız Manisa'ya geldi, Gördes'e gitti, barajı inceledi. 'Bunu 2008 sonu itibariyle, 2009 itibariyle bitiriyoruz' dedi. 2009 yılında su tutmaya başladı, açtık. Gördes Barajı neredeyse su tutmada en üst noktaya geldi. 232 trilyon verdik. Bu işler böyle bitiyor ama ilk temel atıldığında '40 trilyonla biter' demişler uzadığı zaman üstüne para biniyor. 4 senede bunu bitirdik. 150 bin dönüm araziyi sulayacak ve İzmir'in içme suyu ihtiyacını karşılayacak. İsale hatlarının ihalesini de bitirmiş olduk. Bir taraftan bölünmüş yol, bir taraftan organize sanayi bölgesindeki yeni yatırımlar, bir taraftan belediyenin her geçen gün halk için yaptığı güzel çalışmalar, bir taraftan sağlık eğitim hizmetleri ve diğerleri. Çok şükür bunlardan hepimiz büyük bir keyif alıyoruz.''

Turgutlu Koşukırı mevkiinde 50 bin metrekare alan üzerine yapılan hal kompleksinde 34 adet dükkan bulunuyor. Komplekste ayrıca, sosyal tesis binası da bulunuyor. Binada idari bölüm, lokanta, kafeterya mevcut. Yapımına 2009 Haziran ayında başlanan tesisin 2 milyon 500 bin liraya mal olduğu bildirildi.

cha



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,536 µs