En Sıcak Konular

Bölükbaşı: Türkiye seçim sürecine girdi

7 Mart 2010 15:21 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Ahmet Deniz Bölükbaşı, Türkiye'nin yüksek tansiyonu kaldıracak durumunun kalmadığını, seçim sürecine girildiğini ileri sürdü.

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde, MHP Muğla İl Basın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı tarafından, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Ahmet Deniz Bölükbaşı ve MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun'un katıldığı bir toplantı düzenlendi. Gerçekleştirilen kaynaşma toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı, Türkiye'nin seçim sürecine girdiğini söyledi.

Türkiye'nin, yakın siyasi tarihinin en ağır bunalımlarının yaşandığı karanlık, tehlikeli, uzak ve risklerle dolu bir dönemden geçmekte olduğunu iddia eden Bölükbaşı, "Bu yüksek gerilim ortamının devamı mümkün değildir. Normal seçimlere daha 17 ay vardır. Türkiye bu yüksek tansiyonu kaldıramaz. Başbakan istese de istemese de bu gerçeği görecektir. Başbakanımız sahte kahramanlıklarla kamuoyu nezdinde yanıltıcı bir imaja sahiptir. Dün söylediği sözlerin arkasında duracak cesareti varsa, önümüzdeki hafta meclisi toplayıp erken seçim kararı almasıdır. İki aylık bir dönemde Türkiye seçime gider." dedi.

AK Parti'nin, parlamentodaki sandalye çoğunluğu nedeniyle erken seçim kararı alacak gurup olduğunu, muhalefetin belirleyici bir etkisinin olmadığını anlatan Bölükbaşı, 'bunlar kaçar denmesi'nin ise abesle iştigal olduğunu dile getirdi. Başbakanın şahsi ihtirasları ve gelecek ikbal hesaplarıyla rejimin geleceğini tehlikeye atacak pervazsızlık içinde olduğunu iddia eden Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Rejimin geleceğini ateşe atmaktadır. 7,5 yılda AKP hükümeti ülkeye çok büyük kötülükler yapmıştır. Türkiye'nin gündemi bugün tartışılan gündemi değildir. Başbakan, gündemi sanal konular üzerine inşa edilmesine çaba sarf etmektedir. Türk milletine vereceği pek fazla bir şey kalmamıştır. Yalandan, riyadan ve inkârdan oluşan siyasi sermayesi tükenmiştir. Elinde kalan tek malzeme sahte mağdur rolünü oynamaktır. Yargı ve askeri veyasetten bahsetmektedir. Son günlerde yaşananlar Başbakan'ın başıboş kontrolsüz sürükleniş içinde serseri mayın olduğunu göstermiştir."

Bölükbaşı, bugün gündeme getirilen Anayasa değişikliği paketinin demokratikleşme özlemi ve arzusunun, Başbakan ve arkadaşlarının bir ifadesi olmadığını ileri sürerek, "Başbakan'ın bugün yapmak istediğini, bugüne kadar yaptıklarını haklayacak, suç olmaktan çıkartacak ve Türk adaleti önünde hesap vermesini sağlayacak AKP'nin lekeli siciline uyarlanmış sipariş bir Anayasa peşindedir. 330 milletvekili bulabilirse referanduma gider, yolu açık olsun. Biz kendisine başarılar diliyoruz. Referandumda herkes boyunun ölçüsünü alacaktır. Referandumda Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Habur sicili oylanacaktır. Sayın Başbakanın etnik bölücülüğün önünü açma projeleri onaylanacaktır. Bugüne kadar yapılan kanunsuzluklar ve yolsuzluklardan dolayı adalet önünde hesap vermekten kaçma niyeti oylanacaktır." ifadelerini kullandı.

Bölükbaşı, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının ABD'nin Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde onaylanmasının hükümetin acizliğinden kaynaklandığını öne sürdü. Bölükbaşı, ''Ermeni iddialarına ilişkin karar tasarısının kabul edilmesi, AK Parti'nin dış politika anlayışının duvara çarpmasıdır. Bir hükümetin bu kadar aciz, öngörüsüz ve vizyonsuz olarak Türkiye'yi böyle bir noktaya getirmiş olması Türk milleti için bir utanç vesilesidir. Ermenistan ile imzalanan iki protokol, Türkiye'nin milli çıkarlarını düşünen bir hükümetin yapacağı işler değil.' Ermenistan, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü sorgularken, kara sınırını halen tanımazken, sahte soykırım yalanı etrafında uluslararası kampanya yürütürken, Azerbaycan'ın yaklaşık beşte birinin işgalini sürdürürken, bu konulardaki tutumu değişmeden bu protokolün imzalanması bir teslimiyet belgesidir. Şimdi AK Parti hükümeti kendi ayağından kendisini vurmuş durumdadır.'' diye konuştu.

cha



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,572 µs