En Sıcak Konular

Çetin Doğan: Tamamen uydurmadır

7 Mart 2010 10:00 tsi
Çetin Doğan: Tamamen uydurmadır Balyoz Soruşturması kapsamında tutuklanan eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, mahkemedeki ifadesinde, darbe planları ile ilgili iddiaları kabul etmedi. Doğan’ın ifadesinin satırbaşları şöyle:

Doğan ifadesinde, Batı Çalışma Grubu’ndan da söz ederek, dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ile yaşadığı anekdotu da anlattı. Doğan’ın ifadesinin satırbaşları şöyle:

Karadayı’ya sundum:1995-1997 yılları arasında Harekât Başkanlığı görevinde bulundum. Bağlı İç Güvenlik Harekât Başkanlığı vardı. Bu nedenle Batı Çalışma Grubu Başkanlığı bana verildi. Görevin kapsamını taslak olarak ben hazırladım. Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’ya sundum. İçeriği açısından da açıklamada bulundum. Özellikle de kendisine, ‘Bir zamanlar kibrit kutusunun üzerinde dahi orak-çekiç işareti aradık. Bir çok masum insan acı çekti. Bunun bilincindeyim. Bu nedenle yapmış olduğumuz faaliyetler içerisinde ve mütedeyyin insanları rahatsız edecek bir işlem içerisinde olmayacağız. Sadece TSK aleyhine kışkırtmalara karşı, siyasi İslam olarak anılan ya da dini siyasete alet edenlere karşı bilgi toplayacağız. Topladığımız bilgileri de yasal platformda ilgililere sunacağız’ şeklinde beyanlarım olmuştur. Devamında 1997’de EMASYA protokolü imzalanmıştır. Bu, kaynağını kanun hükmünden almış bir protokoldür.

29 general katıldı: 3-5 Mart 2003 tarihinde planlı olarak Selimiye Kışlası’ndaki seminer çalışmasına 29 general, 162 de subay rütbesinde asker katılmıştır. Seminerin konusu öncelikle Yunanistan gibi dış ülkelerden yapılacak bir saldırı ya da tehdit durumunda 1’inci Ordu Komutanlığı’nın iç ayaklanma, irtica ya da bölücü faaliyetler karşısında ne tür bir eylemin yapılacağı hususunda fikir fırtınası suretiyle icra edilmişti.

Seminer dışına taşmadım: Balyoz Harekât Planı ve devamında kabul edilen ‘oraj’, ‘şuga’, ‘çarşaf’, ‘sakal’ ismiyle anılan ya da bu tür planlı seminer dışına taşacak herhangi bir çalışmaya katılmadım.

Genelkurmay’a gönderildi: Genelkurmay Başkanlığı’na Kara Kuvvetleri Komutanlığı aracılığıyla seminerin sonucu gönderilmiştir. Planın değişiklik teklifi de sunuldu. Bunun üzerine Emasya üzerinde değişiklik yapılmıştır.

Kes-kopyala-yapıştır: Balyoz Harekât Planı olarak adlandırılan belge çelişkiler içermektedir. Askeri terminolojiye uygun tanzim edilmemiştir. Bir bilgisayardan günümüz teknolojisiyle herhangi bir zamanda geriye ya da ileriye doğru tarih atmak suretiyle tanzim edilebilecek nitelikte bir belgedir. Belgede gerçekliği kabul edilebilecek ya da bir imza veya elektronik imza şekliyle bir içerik bulunmamaktadır. Seminerdeki çalışmalar alınmak suretiyle teknolojik imkânlardan da yararlanılarak kes-kopyala-yapıştır şekliyle tanzim edilmiş bir belgedir. Sunulduğu iddia edilen raporlar yeterli ve ayrıntılı tanzim edilebilecek rapor değildir. ODTÜ’den rapor aldırılabilir.

İmzam doğru açılmamış: Bu plan tamamen uydurmadır. 1’inci Ordu Komutanı olarak var olduğu iddia edilen belgede imzam dahi doğru açılmamıştır. Balyoz Sıkıyönetim Komutanı şekliyle imzam açılmıştır. Bu şekilde bir isim ve imza açılması mümkün değildir.
 
hurriyet



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,839 µs