27 general emekli edildi | " /> 27 general emekli edildi | "/>

En Sıcak Konular

27 general emekli edildi

7 Mart 2010 09:51 tsi
27 general emekli edildi 
Yunanistan Savunma Bakanlığı, 27 generali emekliye ayırdı.

Operasyon, Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin yeni nesil ordu mensupları tarafından yönetileceği yönündeki söylemleri güçlendirdi. Savunma Bakanlığı tarafından emekliye sevk edilen generallerden 13'ü Hava Kuvvetleri'nde, 6'sı Kara Kuvvetleri'nde, 8 amiral ise Deniz Kuvvetleri'nde görev yapıyordu.

Ekonomik kriz sebebiyle zor günler geçiren Yunanistan, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nde görevli 27 generalin emekliliğe sevk edilmesiyle sarsıldı. Yunan basınına göre, Savunma Bakanı Evangelos Venizelos ile genelkurmay yetkilileri arasında emekliye ayrılan generaller konusunda görüş ayrılığı yaşandı. Ancak son sözü Venizelos'un söylediğinin altı çizildi. "Savunma Bakanlığı, Silahlı Kuvvetler'de bıçağı derine sapladı" yorumunda bulunan gazeteler, "Kan, Mesogion Caddesi'ne (Savunma Bakanlığı önünden geçen cadde) kadar aktı" benzetmesinde bulundu. Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin yeni nesil tarafından yönetileceği anlamına gelen operasyonda, en derin müdahale 10'u tümgeneral, 3'ü korgeneral olmak üzere 13 askerin emekliye ayrıldığı Hava Kuvvetleri'ne yapıldı. Bunu 7 tümamiral, 1 koramiralle Deniz Kuvvetleri izledi. Kara Kuvvetleri'nden ise tamamı korgeneral 6 isim emekliye sevk edildi.

Bu arada ekonomik krizden çıkış için hafta başında maaş ve ödeneklerde kesintiyi de içeren bir dizi önlem alan hükümete, bir kötü haber de askerlerden geldi. Emekliliğe ayrılmaları durumunda daha fazla maaş alacakları gerekçesiyle Yunan ordusunda görev yapan 6 binden fazla yarbay-subay ve komutanın istifa edeceği kaydediliyor. Bir başka veriye göre bu rakamın 10 bine çıkabileceği belirtiliyor.

Açıklanan önlemlerden sonra emekli olan bir subay, görevde olan subaydan ek ödeneklerde yapılan yüzde 12'lik kesinti nedeniyle yüzde 15 daha fazla maaş alacak. Buna bir de 13'üncü maaş olarak adlandırılan Noel ikramiyesinde yüzde 30, 14'üncü maaş olarak isimlendirilen Paskalya ile yaz tatili dönemlerinde verilen yarımşar maaş ikramiyelerde ise yüzde 30'luk kesinti de eklenince görevde olanların emekliye ayrılmak istemelerinin haklı bir talep olacağı ifade ediliyor. İkramiyelerdeki yüzde 30'luk kesinti, emekli maaşlarına yansıtılmıyor.

zaman



Bu haber 1,051 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,315 µs