'milliyetçi birleşme'ye şart koştu | " /> 'milliyetçi birleşme'ye şart koştu | "/>

En Sıcak Konular

BBP 'milliyetçi birleşme'ye şart koştu

7 Mart 2010 09:18 tsi
BBP 'milliyetçi birleşme'ye şart koştu

MHP-BBP birleşmesi iddialarını geçtiğimiz hafta BBP yalanlamıştı... Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yalçın Topçu, milliyetçi birlikteliğin sağlanmasını istediklerini söylerken bazı şartlar öne sürdü...

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''Gerçekten milliyetçilerin birlikteliği isteniyorsa, herkes kurumsal kimlikten sıyrılmalı, bir araya gelmeli ve bir milliyetçiler kurultayı yapılmalı'' dedi.

Topçu, partisinin Üsküdar ilçesindeki Bulgurlu Mahalle Temsilciliğinin açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün TUSKON Genel Kurulundaki konuşmasında çizdiği tabloda emeklilerin, asgari ücretle çalışanların, özel güvenlik görevlilerinin ve engellilerin yer almadığını savundu.

''Bu Meclis yeni Anayasa'yı yapmazsa kim yapacak, vatandaş mı yapacak? Sen bunun için seçilmişsin'' diyen Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ülkede tuhaf işler oluyor. İktidar bir hava, muhalefet bir hava. O onu kaşıyor, o onu kaşıyor. Araya bir top almışlar onu çeviriyorlar. Ellerinden şu geliyor sadece; vatandaşı siyah beyaz noktasında ayırmak. Bunu inançlar üzerinden, değerler üzerinden yapıyorlar.

Milliyetçiler mi birleşecek? Söylüyorum zaten, diyorum ki evet, birleşsin tabii, kim istemez. Nerede bu milliyetçiler? Mecliste AKP içinde iki milliyetçi bakan var. AKP içinde yüzde 30 'milliyetçiyim' diyen adam var. Sadık Yakut, Zafer Çağlayan bilinen ülkücü. DP'de var mı? Var. DSP'nin içinde var. Gerçekten milliyetçilerin birlikteliği isteniyorsa, herkes kurumsal kimlikten sıyrılmalı, bir araya gelmeli, bir milliyetçiler kurultayı yapılmalı. Bu kurultayda ortak akıl ne diyorsa, herkes de ona uymalı. Ben nerede lazımsam oradayım, Devlet Bey de nerede lazımsa orada duracak.''

Bu arada, Bulgurlu Mahallesine bir açılış için gelen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da BBP'nin Bulgurlu Mahalle Temsilciliğini ziyaret ederek, Yalçın Topçu ile bir süre sohbet etti.

Mustafa Kara, mahalledeki Karlıdere Caddesine, helikopter kazasında yaşamını yitiren eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını verdiklerini söyledi.

aa



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,279 µs