En Sıcak Konular

Temsilciler Meclisi'nin kararını kınadı

6 Mart 2010 18:45 tsi
Kars'ta 'Türkiye Buluşmaları' konulu toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'nda kabul edilen soykırım kararını protesto etti.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Amerika Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'nda alınan soykırım kararına değindi. Tanrıverdi, "Asya'da, Afganistan'da, Pakistan'da, Irak'ta milyonlarca insanı evlerinden, yurtlarından edip insanlık dışı işkenceler yapanların özellikle Filistin'deki insanlık dramına seyirci kalmaları, 1915'te yaşananları bilmeden, öğrenmeden, tarihi belgelere dayanmadan soykırım olarak nitelemesi hem gülünçtür, hem de acıdır. Bilmelidirler ki kendi ayıplarını örtemeyeceklerdir." dedi.

Karanın Ermenistan ile Türkiye arasındaki protokolleri durdurma riskini de beraberinde getirdiğini kaydeden Tanrıverdi, "Bir parlamenter olarak ifade ediyorum ki dün alınan karar protokolleri durdurma riskini ortaya çıkarmıştır, bu kararla yol alma zorlaşmıştır. Türkiye hiçbir zaman baskı altında karar almaz ve bundan sonra da almayacaktır. Bu noktadan sonra parlamentodan olumlu bir netice çıkacağını beklemek oldukça zorlaşmıştır. Herkes bu noktadan sonra daha hassas, daha duyarlı bir şekilde konuya yaklaşmalıdır. Uzaktan ve bilmeden ahkam kesmemelidir. Buradan bu senato üyelerini tekrar uyarıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri'nin özellikle devlet başkanının bu sürece ilişkin olarak daha hassas yaklaşması, sürecin bu noktada kalması yönünde çalışmalarını yapması gerektiğine inanıyorum. Aksi halde bu karar Amerika Birleşik Devletleri-Türkiye ilişkilerini de oldukça sıkıntıya sokar." şeklinde konuştu.

Tanrıverdi daha sonra Karslılar ile birlikte kararı alkışlayarak kınadı.

Programda ayrıca, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş slayt gösterisi eşliğinde yaptığı hizmetleri ve projelerini anlattı. Toplantıya; AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel ve partililer de katıldı.

MEMUR SEN: ERMENİ TASARISINI KABUL EDEN ABD'Yİ KINIYORUZ

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin sözde Ermeni Soykırım tasarısını kabul etmesine tepkiler devam ediyor. Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Dindi, Ermeni tasarısını kabul eden ABD'yi kınadıklarını açıkladı.

Memur- Sen Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Dindi, ABD Meclisi'nin Ermeni yanlısı yaklaşımla söz konusu tasarıyı kabul ettiğini ifade etti. Dindi, ABD Başkanı Barack Obama'nın Ermeni tasarısının Meclis'ten geçmemesi için yaptığı girişimlerin ise ciddiyetten uzak olduğunu öne sürdü. 1915 yılında yaşanan olayların aydınlatılmasının tarihçilere bırakılması gerektiğine vurgu yapan Dindi, siyasetçilerin tarihçiliğe soyunmamasını istedi. ABD Meclisi'nin aldığı kararın normalleşme sürecine giren Türkiye- Ermenistan ilişkilerine de olumsuz yansıyacağına değinen Memur-Sen İl Temsilcisi Dindi, "Bu skandal karar, Türkiye-ABD ilişkilerini daha çok zedeleyecek ve en çok olumsuz etkilenecek olan taraf ise ABD olacaktır. ABD 1915 olaylarını Türkiye'nin üzerinde bir şantaj unsuru olarak kullanmaktan vazgeçmelidir. ABD'nin söz konusu olay konusunda ciddiyetsiz tavrının sürmesi halinde ise Türkiye İncirlik Üssü'nü kapatmak için gerekli çalışmaları başlatmalıdır. ABD'nin, sadece son 60 yılda Japonya, Vietnam, Somali, Irak ve Afganistan'da uyguladığı ve uygulamakta olduğu katliamlar kendisi için utanç olmaya devam etmektedir. Tüm insanlığa hesap vermesi gereken ABD'nin 1915 yılında gerçekleşmiş ve tarihçilere bırakılacak bir konuyu uluslararası bir şantaj aracı haline getirmesini esefle karşılıyor ve kınıyoruz." diye konuştu.



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,370 µs