En Sıcak Konular

Gül ile Ahmedinejad telefon görüşmesi yaptı

6 Mart 2010 17:58 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası konularda İran ile müzakere ve işbirliğine önem verdiğini belirtti.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Gül ve Ahmedinejad'ın Hz. Muhammed'in doğum yıl dönümünü münasebetiyle bir telefon görüşmesi yaptıklarını bildirdi.

Görüşmenin ne zaman yapıldığı hakkında ayrıntıya yer verilmeyen haberde, Cumhurbaşkanlarının iki ülkenin halkına tebriklerini sundukları ve ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundukları ifade edildi.

Habere göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye, bölgesel ve uluslararası konularda İran ile müzakere ve işbirliğine önem veriyor. Huzur, güvenlik ve barışın sağlanmasında İran'ın oynayacağı rolü yararlı buluyor ve bunun iki ülkenin de faydasına olduğuna inanıyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ve İran'ın kardeşçe ilişkilerinin daha da geliştirilmesi temennisinde bulundu.

Ahmedinejad ise iki ülke ilişkilerinin sağlam ve gelişmekte olduğunu kaydederek, ''Türkiye ve İran'ın birçok konudaki müzakere ve işbirliğinin olumlu ve faydalı sonuçlar verdiğini'' söyledi.

Türkiye-İran ilişkilerini ''tarihi ve kardeşçe'' diye değerlendiren Ahmedinejad, ''İran, bölgesel ve uluslararası tüm alanlarda Türkiyeli kardeşlerinin haklarını savunacak'' dedi.

Bölge ve dünyadaki son gelişmelere işaret eden Ahmedinejad, ''Bu gelişmeler, Türkiye ve İran'ın lehine gelişmekte. Dünyada adalet ve barışın sağlanması için mevcut durumdan istifade edilmeli'' diye konuştu.

Ahmedinejad, Türkiye'nin kalkınması ve başarısından duyduğu memnuniyeti ifade etti ve ''Türkiye, bugün bölgede barış, huzur ve güvenliğin sağlanmasında etkili rol oynuyor'' ifadesini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı, ''Türk milleti ve devleti bugün kalkınma yolunda hareket ediyor ve hiçbir şey bunun önünü alamaz'' diye konuştu.



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,792 µs