En Sıcak Konular

Avrupa'yı tehdit etti

6 Mart 2010 17:49 tsi
Avrupa'yı tehdit etti Şırnak'taki Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Kongresi'ne katılan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, terör örgütü PKK'ya karşı Avrupa'da yapılan operasyonlara sert eleştirilerde bulundu: "Dünya ile Kürtler barışık olmadığı müddetçe o petrolü, o gazı

 Kaplan, Ortaasya, Rusya, Azerbaycan ile Ortadoğu'dan gelecek petrol ve doğalgaz hatlarının ‘Kürdistan' olarak nitelendirdiği bölgeden geçeceğini belirterek, ” dedi.

Şırnak Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan BDP İl Kongresi'ne BDP Şırnak Milletvekilleri Sevahir Bayındır ile Hasip Kaplan, Van Milletvekili Özdal Üçer, bölgedeki belediye başkanları ve partililer katıldı. Kongrede konuşan BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, enerji ve barış kelimelerinin yan yana geldiği her zaman Kürtler'e karşı operasyonların geliştirildiğini savunarak şöyle dedi:

''BU ONURLU HALK AVRUPA'YI ÜŞÜTÜR''

“Dikkat edin Kürtler'in barışa en yakın olduğu, barış mücadelesini yükselttiği zamanlarda Avrupa ve Amerika'dan saldırılar başlamıştır. 1999-2004 yılları gerillanın sınır dışına çekildiği dönemdir. Ama ABD ve AB PKK'yı terör listesine alıyor. Öncesinde listeye alınmıyor. Ne zaman barış ve çözüm konuşulacak olsa böylesi saldırıların gelişmesi dikkat çekicidir. Belçika'da Kürt kurumları ve Roj TV’ye yapılan saldırının ABD’deki Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı'yla aynı güne denk getirilmesi tesadüf değil. Brüksel'de bürolarımızı basanlara 2 çift sözümüz var; Geçmişlerini hatırlatırız. ABD'nin Kızılderililere karşı, İtalya'nın, Fransa’nın tarihte yaptıkları katliamları hatırlatırız. Kürt halkının tarihinde böyle bir şey yoktur. Orta Asya'dan Rusya’dan, Azerbaycan'dan, İran'dan Ortadoğu'dan gelecek olan petrol ve doğalgaz hatları Kürdistan üzerinden geçmek durumundadır. Dünya ile Kürtler barışık olmadığı müddetçe o petrolü, o gazı alamaz. Bu onurlu halk Avrupa’yı üşütür.”

SEVAHİR BAYINDIR'IN AÇIKLAMALARI
BDP Şırnak milletvekili Sevahir Bayındır ise kendilerine yönelik olarak düzenlendiğini öne sürdüğü operasyonları ‘saldırılar' olarak nitelendirirken bunları kınadıklarını söyledi. Bayındır, “Bu saldırıları kınıyor ve diyoruz ki dünya birleşse özgürlük iradesini kıramaz” dedi.

''KÜRTLER AKP'YE OY VERMEYECEK''

BDP Van milletvekili Özdal Üçer ise, Türkiye'de referandumun tartışıldığını, en büyük gücün Kürtler'in elinde olduğunu savunurken, “AKP ‘Açılım' adına iki yüzlü siyaset yapıyordu ‘Bugün Anayasa'yı değiştireceğim' diyor. Kürt halkından destek alıp kendini meşrulaştırmak istiyor. Cezaevlerindeki arkadaşlarımız siyasal temsilcileri, siyasi parti kanunları değişmeyene kadar Kürtler AKP'ye oy vermeyecektir. Bunu bilmelidirler. Umutluyuz sayın Öcalan’ın özgürlüğünü de dağlarımızın özgürlüğünü de göreceğiz” dedi.

Hürriyet



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,536 µs