En Sıcak Konular

Gökçek'ten hakimlere çağrı

6 Mart 2010 15:37 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentteki ulaşım ücretlerinin düşürülmesine yönelik karara ilişkin “Bu kararı veren ve yeniden karar verecek hakimlere çağrıda bulunmak istiyorum. Kendileri 2003 maaşları ile idare edebileceklerini

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesince Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sheraton Otel'de düzenlenen etkinliğe gelişinde, gazetecilerin Ankara'daki ulaşım ücretlerinin düşürülmesine ilişkin İdare Mahkemesi kararıyla ilgili ilgili sorularını yanıtladı.


“Ulaşım ücretlerinin düşürülmesinin ardından sefer sayılarının azaltılıp azaltılmayacağının” sorulması üzerine Gökçek, Pazartesi gününden itibaren gerek transfer konusunda, gerekse otobüs seferlerini azaltma konusunda mecburi bir uygulama başlatacaklarını söyledi.


Büyükşehir Belediyesinin ekonomik olarak bu yükün altından kalkamayacağını dile getiren Gökçek, belediye olarak ayda 41.5 trilyon sübvanse yapabilme şanslarının olmadığını kaydetti.


Gökçek, minibüslerin, mavi ve yeşil otobüslerin de aynı sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Onlar ne yapacaklarına kendileri karar verecek” dedi.

Bu işin sorumlusunun Ankara Büyükşehir Belediyesi olmadığını ifade eden Gökçek, halktan özür diledi.

Bu konuda pratik bir çözümü olanların kendilerine bu çözümü iletmesini isteyen Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle medya mensuplarına söylüyorum, kendilerinin 2003 fiyatları 20 kuruştu, bugün 50 kuruş, yani yüzde 150 zam yapmışlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi, halkını en iyi şekilde düşünmüş, 6 yıl içerisinde yapmış olduğu zam, toplu biletlerde 90 kuruştan 150 kuruşa çıkmış, yani yüzde 66 bir zam yapılmış.

Medyanın yüzde 150 zam yaptığı bir ortamda, yüzde 66 zammı yüksek görmek, 130 kuruş olan akaryakıt fiyatının 3 liraya çıkmasına rağmen, işçi ücretlerinin yaklaşık iki katı artmasına rağmen, yedek parça ücretlerinin yüzde 100 artmasına rağmen Ankara Belediyesinin yapmış olduğu bu zammı fazla bularak mahkeme kararıyla iptal edilmesi bir kaos meydana getirmiştir. Gerçekten çok üzüntülüyüz. Yapabileceğimiz bir şey yok. Özellikle bu kararı veren ve yeniden karar verecek hakimlere de çağrıda bulunmak istiyorum. Kendileri 2003 maaşları ile idare edebileceklerini düşünebiliyorlarsa Ankara Belediyesine de 2003 fiyatları ile idare edebilmeyi düşündürsünler. Bu fiilen olmayacak bir olay. Sanıyorum buradaki medya mensuplarının hiçbiri de patronlarından 2003 yılındaki maaşlarını almayı kabul etmezler. Onlar da eyleme geçerler. Biz eyleme geçmiyoruz. Sadece kendimizi bir noktada müdafaa edebilmek, ayakta kalabilmek maksadıyla sefer sayılarına sınırlama getiriyoruz.”


Tüketici Hakları Derneğinin sefer sayılarının azaltılması kararı ile ilgili yargıya başvuracağının hatırlatılması üzerine Gökçek, “Onu ciddiye almayın. Onlar kaos meydana getirmek için... Ben, bu adamları ciddiye almıyorum. Onların görevi, ortalığı karıştırmak. Onlarla beraber ortak hareket eden bazı odalar var. Amaçları siyasi, ideolojik muhalefet” diye konuştu.

A.A.



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs