En Sıcak Konular

'Eşref Paşa’nın uçağı Demirel ile önümüze düştü!'

0 0 0000 00:00 tsi
'Eşref Paşa’nın uçağı Demirel ile önümüze düştü!' Genelkurmay eski Başkanı Doğan Güreş'ten üstü sis perdesi ile örtülü uçak kazası ile ilgili çarpıcı açıklamalar... Güreş, 'Süleyman Bey ile bir yere gidiyorduk, uçak önümüze düştü” dedi.

Genelkurmay eski Başkanı ve eski milletvekili Doğan Güreş dün gece katıldığı Basın Kulübü programında ilginç açıklamalarda bulundu. Programın bir bölümünde geçirdiği uçak kazası sonrasında yaşamını yitiren Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’i anlatan Güreş, kaza hakkındaki suikast iddialarını kesin bir dille reddetti.

Tüm belge ve raporların ellerinde olduğunu belirten Güreş, Eşref Paşa’nın kaza ile sonuçlanan yolculuğunu şöyle anlattı: “Ege bölgesinde toplantıya gidecektik. Eşref Bitlis de bizimle gelecekti. Görevine çok sadıktı. Bana “Komutanım, siz emir vermiştiniz, ben Güneydoğu’ya gidip bakayım” dedi. Ona benimle gelmesini söyledim ancak ısrar etti. Bitlis “benim uçağım arızalı, kara kuvvetlerinden uçak alabilir miyiz” diye sordu. Kara Kuvvetleri komutanı da orada. Hemen tahsis edildi. Geceleyin telefon ettik ve uçak verildi. Ancak kazanın olduğu gün çok buzlanma vardı. Buzlanma yüzünden sabah uçağın pilotu kalkmak istememiş. Ancak paşa ısrarcı olmuş. Bir yüzbaşıyla kalkmışlar… Biz Süleyman Demirel ile birlikte bir yere gidiyorduk, uçak önümüze düştü. Kaza-kırım ekibi olay yerine gitti hemen. Bunlar o kadar kısa süre içinde oluyor ki suikast olması imkansız. Buzlanmanın olduğu yeri de bulundu. Her şey, tüm raporlar elimizde.”

Doğan Güreş’in yaptığı açıklama net bir şekilde suikast iddialarını yalanlıyor. Ancak Eşref Bitlis’in uğradığı kaza sonucu yaşamını yitirmesi ile ilgili iddialar da dinenecek gibi değil. Kamuoyunda genel bir kanaat olarak merhum Eşref Bitlis'in bir suikasta uğradığı inancı hakim bulunuyor.

iyibilgi.com



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs