En Sıcak Konular

Mahir Kaynak, Nuray Mert'e ateş püskürdü

6 Mart 2010 09:12 tsi
Mahir Kaynak, Nuray Mert'e ateş püskürdü "Beni tescilli ajan provokatör ilan eden kişi tescilli bir cahil olduğunu gösterdi"

Bir arkadaşın ikazı üzerine Oktay Ekşi’nin yazısını okudum. Nuray Mert isimli birisi benim ajan provokatör olduğumu söylemiş ve gazetemi bana yer vermekle suçlamış.

Ajan provokatör herhangi bir suçu işleme niyetinde olmayanları önce bu eylemi yapmaya ikna edip sonra onları ihbar edene denir. Bu durumda 9 Martçıların bir darbe hazırlığında olmadığı ve benim onları buna yönlendirip sonra ihbar ettiğim anlamı çıkar. Bu kişilerin saf oldukları ve birinin teşvikine kanıp darbe yapmaya kalktıkları mı iddia ediliyor?

İstihbarat elemanları kendisiyle herhangi bir ortak hedefi olmayan kişi veya gruplara sızar, onlar hakkında bilgi toplar ve bağlı olduğu servise verir. Yani bu kişi içinde girdiği örgütün amacına, başından itibaren, yabancıdır. Bu faaliyeti provokatörlükle suçlayanlar istihbarat elemanının gruba girerken “Beyler ben istihbaratçıyım. Aranıza bilgi toplamak için geldim. İşte kimliğim” demesini isterler ve kimliğini gizleyeni provokatörlükle itham ederler.

İstihbarat elemanının görevi kanunlarla belirlenmiştir. Eğer bunların yaptığı faaliyet hoşunuza gitmezse kanunu çıkaranları provokatör ilan etmek gerekir. 1971’de sona eren faaliyetimin her safhası kamuoyunca bilinmektedir ve bana yönelik herhangi bir suç isnadı söz konusu değildir. 1980 yılına kadar MİT’te görev yaptım ve çok farklı dünya görüşlerine sahip başbakanların emrimde çalıştım. Daire başkanlığına atanma kararının altında Başbakan Bülent Ecevit’in imzası vardır.

1971’den sonra MİT’in ve onun görünen yüzü olan benim hakkımda son derece olumsuz bir tavır sergilendi. Yabancı servisler faaliyetlerinin MİT tarafından izlenmesini engellemek için MİT’i birçok eylemin hazırlayıcısı ya da uygulayıcısı ilan ettiler ve orada çalışanlar karalandı. Oysa bu faaliyetler kanunun gereğiydi.

Dünyanın her ülkesinde istihbarat servisi vardı ve iki büyük gücü istihbaratçıların yönettiği dönemler oldu. Başka ülkelerde istihbarat ülkenin güvenliği için şart sayılırken bizde kötülüğün simgesi oldu. Yabancı servislerin bu amaca ulaşmak için yaptıkları propaganda başarılıydı ve MİT daha sonra gerçekleştirilen darbeleri öğrenemedi ya da susmayı tercih etti. Bugün ülke darbe tartışmalarının girdabında boğulurken bu konudaki tüm bilgiler MİT tarafından değil bir gazete tarafından ortaya çıkarılıyor. Adeta özelleştirilmiş bir istihbarat hizmeti var. MİT’in faaliyetlerini ve bu hizmeti ifa edenleri karalayan zihniyet galip geldi. Artık güvenliğimiz özgür medyanın başarılı çalışmalarıyla sağlanacak.

9 Mart darbesi gerçekleşseydi bu sadece iktidarı değiştirmekle kalmayacak rejim ve ülkemizin dünya üzerindeki konumu da değişecekti. O dönemde sadece gözlerimi kapayıp vazifemi yapmak güdüsüyle hareket etmedim. Darbeyle varılacak sonucun ülkeme zarar vereceğini düşündüm. Yoksa bir çözüm üretip aradan sıyrılırdım.

Beni tescilli ajan provokatör ilan eden kişi tescilli bir cahil olduğunu gösterdi. Önce kullandığı kavramın anlamını bilmesi gerekirdi. Benzerleriyle birlikte ülkenin güvenliğini bir devlet kurumunun elinden alıp gazetecilere emanet etmekte başarılı oldular.

Mahir Kaynak / Star



Bu haber 1,436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,052 µs